Universitate cu "GRAD DE ÎNCREDERE RIDICAT" acordat de A.R.A.C.I.S. în 2008 şi 2013
 
Departamente
Viață studențească
Orașul Galați
Casa de cultura a studentilor
UGAL on web

180 de studenți din UDJG, beneficiarii unor stagii de practică internațională

Pe data de 31.12.2015, proiectul „Sprijinirea tranziției studenților către piața muncii prin stagii de practică inovatoare în regiunea Sud-Est”, ID 156695, proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Investește în oameni! Axa prioritară: 2 „Corelarea învățării pe tot parcursul vieții cu piața muncii”, Domeniul major de intervenţie: 2.1 „Tranziția de la școală la viața activă”, va ajunge la final.

Responsabilul proiectului din partea P1 – USDJ, conf. univ. dr. Ciprian Vlad estimează că acest proiect a avut o aplicabilitate certă, că aportul teoretic şi practic adus este important şi mulţumeşte pe această cale întregii echipe de 16 membri (Daniela-Mioara Rotaru – expert/responsabil de procesele de orientare a studenţilor, Nicoleta Stănciuc - expert/responsabil de asigurarea calităţii, Tudor Ioan Ionescu - responsabil de relaţiile publice cu studenţii, Adina Bichescu  - expert logistică şi ActionWeb, Carmen Andrei, Mihaela-Carmen Muntean şi Viorica Ioan – experte în orientare şi consiliere profesională, Gabriel Popescu şi Ioan Voncilă – experţi/responsabili de stagiile de practică, Narcisa Gersina Condrea – personal administrativ, Dumitrica Coca Vlădărean), dar, mai ales studenţilor din grupul ţintă şi tutorilor - parteneri de practică (Costel Iulian Mocanu, Tiberiu Stoika Nicolau, Adrian Caramatescu, Mădălin Norocel Gorciu).

Perioada de implementare a proiectului a fost 8 iulie 2015 – 31 decembrie 2015, activitățile proiectului fiind susținute în parteneriat cu Fundaţia S.A.T.E.A.N., Asociația European Academy și Asociația UTC - Umbria Training Center din Italia.

Valoarea finanțării acordate de Fondul Social European a fost de 1.637.975,21 lei, valoarea finanțării acordate din Bugetul Național a fost de 226.326,19 lei, valoarea totală a proiectului fiind de 1.912.104,00 lei.

Obiectivul general al proiectului a vizat facilitarea tranziției de la universitate la piața forței de muncă pentru studenți înmatriculați în sistemul de învățământ superior (licență și master), în regiunea de dezvoltare Sud-Est prin abordarea integrată a stagiilor de practică (teorie, practică aplicată la sediul partenerilor de practică, aplicabilitate direct și imediată a aptitudinilor) cu ajutorul consilierii individualizate în carieră. S-au acordat 180 burse pentru studenții care au beneficiat de stagii de practică, dintre care 40 de stagii de practică în Italia.

În acest sens, le mulțumim tuturor operatorilor economici, viitori angajatori din domeniile științelor inginerești (inginerie electrică, mecanică, automatică și arhitectură navală) care s-au implicat în spinoasa problematică a dezvoltării unei piețe a muncii moderne și flexibile, care să permită dobândirea experienței practice a studenților, necesară încă din timpul studiilor. De asemenea, suntem recunoscători operatorilor economici că au acceptat derularea stagiilor de practică ale studenților în companiile lor, că au venit cu propuneri concrete în vederea îmbunătățirii curriculei de practică, putând identifica împreună soluții pentru facilitarea accesului studenților la obținerea unui loc de muncă la absolvire.

În cadrul proiectului au fost înscriși și au beneficiat de servicii de consiliere și orientare profesională 190 de studenți, din care 180 au participat la stagiile de practică puse la dispoziţie de către Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați și Asociația Umbria Traning Center din Italia.

Toate informaţiile legate de proiect se regăsesc on-line la adresa: http://www.practica.ugal.ro/, iar mesajele dvs. pot fi trimise pe e-mail office@satean.ro.



 
Login
Cautare
cuvinte cheie
Introdu adresa de email pentru a primi un raport cu ultimele stiri din universitate
Prezentare Carte
Security, Safety and Continuity on Agrifood Chain



Autor: Silvius STANCIU
Pret: 31,00 £ RON
Ce resurse ati dori sa gasiti aici pe site?
Str. Domnească, nr. 47, 800008 – Galaţi,ROMANIA
Fax: (+40) 236 46.13.53
Copyright© 2009 Universitatea Dunarea de Jos - Galati. All rights reserved