Universitate cu "GRAD DE ÎNCREDERE RIDICAT" acordat de A.R.A.C.I.S. în 2008 şi 2013
 
Departamente
Viață studențească
Orașul Galați
Casa de cultura a studentilor
UGAL on web

360 de studenți beneficiari ai proiectului „Practica în studenție – Garanția unui loc de muncă”

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați a lansat, în data de 30 iulie 2015, în calitate de beneficiar, proiectul intitulat PRACTICA ÎN STUDENȚIE - GARANȚIA UNUI LOC DE MUNCĂ, cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. Proiectul își propune asigurarea de stagii de practică pentru un grup țintă de 360 de studenți din anii II și III de la specializările: Matematică-Informatică, Automatică și informatică aplicată, Calculatoare, Electronică aplicată, Inginerie electronică și telecomunicații, Inginerie electrică.

Studenții vor efectua stagii de practică la 15 angajatori (IIRUC Service SA, Selir SRL, Thecon SRL, Netaxon SRL, Spark SRL, Lacon Electronic SRL, AttoSoft SRL, Wind River Systems România SRL, Menarom PEC S.A., Alewijnse Marine, AB-EL SRL, Omnimedico SRL, Active Codeur Solutions SRL, Synergetix Educational și Palatul Copiilor din Galați), cu care universitatea a semnat deja parteneriate de practică. Tinerii vor primi subvenții în valoare de 10 lei/oră pentru participarea la aceste stagii, iar cei mai performanți vor fi premiați, în funcție de calitatea lucrărilor practice pe care le vor realiza la finalul celor cinci luni, cât durează implementarea proiectului.

Proiectul își propune facilitarea obținerii unui loc de muncă, prin aplicarea în viața profesională reală a  cunoștințelor obținute de către studenți în școală.

Managerul proiectului, lect. univ.dr. Camelia Frigioiu, șefa departamentului Matematică-Informatică din cadrul Facultății  de  Științe și Mediu, a precizat că scopul acestui proiect este să facă mai ușoară tranziția de la școală la viața activă pentru studenții din Universitatea „Dunărea de Jos” și a menționat faptul că practica pe care studenții o efectuau până acum în laboratoare se va desfășura în mediul privat: „Firmele partenere furnizează tutori de practică, vor fi reparizați maximum 10 studenți la un tutore, astfel încât tinerii vor intra în contact direct cu viața activă care îi va aștepta după absolvirea facultății”. Printre rezultatele anticipate, la finalul proiectului, inițiatorii proiectului speră ca 25 la sută din membrii grupului țintă să obțină un loc de muncă sau să participe la viitoare cursuri (master sau perfecționare profesională). Prorectorul Anca Nicolau le-a declarat studenților cuprinși în proiect: ”La angajare, vi se cere să aveți experiență. Practica pe care o realizați o puteți trece în CV ca o primă experiență a dumneavoastră. Acest proiect vine să suplimenteze partea de practică, să vă faciliteze întâlnirea cu angajatorii din Galați. Trebuie să profitați de această oportunitate și să aveți curajul, în momentul în care terminați facultatea, să vă luați zborul și să ne reprezentați cu cinste, oriunde”.
Președintele senatului universității, Lucian Georgescu, consideră că proiectul valorifică o arie obligatorie pentru activitatea universității, fiind unul curajos, greu și foarte interesant: ”Sper ca în următoarea sesiune bugetată a proiectelor să multiplicăm proiectele de acest tip, prin care să acoperim practica studenților pe o arie cât mai largă, la nivelul întregii universități”, a declarat președintele senatului UDJG.

La rândul său, decanul Facultății de Automatică, Calculatoare, Inginerie Electrică și Electronică, Emilia Pecheanu, vorbind despre proiect, afirmă: „Acest program de practică în companii poate duce la o schimbare de mentalitate la nivelul învățământului universitar, prin includerea unor stagii de practică de durată mai mare în toate planurile de învățământ. În plus, avem prilejul să cunoaștem astfel mult mai mulți angajatori care își desfășoară activitatea în Galați, cu care vom putea realiza și alte activități comune în viitor”.

Partenerul Universității „Dunărea de Jos” din Galați în cadrul proiectului este SC Avangarde Technologies Consulting  SRL din București (ATC). Nicoleta Gudănescu, senior consulting la ATC, declară: „Prin activitatea noastră, încercăm să fim un liant între mediul de afaceri și cel universitar. În cadrul acestui proiect vom organiza cinci work-shop-uri pe teme de pregătire practică și ocupare în domeniile de studii ale membrilor grupului țintă, în cadrul cărora vom disemina exemplele de bune practici din cadrul proiectelor anterioare”.



 
Login
Cautare
cuvinte cheie
Introdu adresa de email pentru a primi un raport cu ultimele stiri din universitate
Prezentare Carte
Security, Safety and Continuity on Agrifood Chain



Autor: Silvius STANCIU
Pret: 31,00 £ RON
Ce resurse ati dori sa gasiti aici pe site?
Str. Domnească, nr. 47, 800008 – Galaţi,ROMANIA
Fax: (+40) 236 46.13.53
Copyright© 2009 Universitatea Dunarea de Jos - Galati. All rights reserved