Universitate cu "GRAD DE ÎNCREDERE RIDICAT" acordat de A.R.A.C.I.S. în 2008 şi 2013
 
Departamente
Viață studențească
Orașul Galați
Casa de cultura a studentilor
UGAL on web

7 mai 2015 - „Ziua Informării EURES – Munca în Olanda”

Agentia Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Galați,  în colaborare cu Ambasada Olandei la Bucureşti, sub patronajul rețelei EURES – EURopean Employment Services organizează joi, 7 Mai 2015, „Ziua Informării EURES  – Munca în Olanda”. 

Evenimentul este destinat  persoanelor interesate de un loc de muncă în Olanda, absolvenților și studenților din anii terminali, șomerilor și persoanelor active de pe șantiere navale.  Scopul este  de a-i sprijini pe cetățenii  români care intenționează să își găsească un loc de muncă în străinătate, prin conștientizarea necesității de a se informa înainte de a decide să lucreze în Olanda sau într-un alt stat UE. Informarea privind drepturile și obligațiile pe care le au pe piața muncii conduce la reducerea riscului experimentării unor condiții inacceptabile de muncă sau, în cazuri extreme, chiar a exploatării prin muncă.

Olanda și România au întărit cooperarea privind buna funcționare a piețelor muncii din cele două țări prin semnarea, în 2010, a unui Memorandum de Înțelegere și prin lansarea, în 2013, a unei Declarații comune în acest sens. Interesul comun al celor două state este de a promova piața internă comună, nu numai din punct de vedere economic, dar și din perspectiva asigurării condițiilor de muncă decentă, a salariilor corecte, precum și a protecției sociale efective a angajaților și a persoanelor care desfășoară activități independente.

La eveniment vor participa invitați din partea Ambasadei Olandei la Bucureşti, domnul Geert Jan Buisman - coordonatorul rețelei regionale de consilieri pentru afaceri sociale, cu responsabilități în domeniul mobilității forței de muncă în România, Polonia și Bulgaria, doamna Rodica Cărăuşu - consilier pentru  afaceri  sociale în România, din partea EURES-Olanda - consilier Frans Buter, precum și reprezentanți ai AJOFM Galați, respectiv Mihaela Pîrâianu - consilier EURES.

Acțiunea reprezintă un punct de plecare pentru o colaborare viitoare, în vederea diseminării informațiilor în rândul persoanelor  interesate să lucreze în spațiul economic european, respectiv în Olanda.

Sunt așteptați la eveniment cu precădere studenți din anii terminali, de  la arhitectură navală și IT, inginerie/proiectare, eventual din domeniile mecanică, electric, electronic, utilaje tehnologice etc.

„Ziua Informării EURES – Munca în Olanda” se va desfășura joi, 7 mai 2015, cu începere de la ora 10:00, în sala D 01 a Universității „Dunărea de Jos” din Galați, pe  strada Domnească nr. 111, numărul maxim de locuri  fiind de 100.



 
Login
Cautare
cuvinte cheie
Introdu adresa de email pentru a primi un raport cu ultimele stiri din universitate
Prezentare Carte
Security, Safety and Continuity on Agrifood Chain



Autor: Silvius STANCIU
Pret: 31,00 £ RON
Ce resurse ati dori sa gasiti aici pe site?
Str. Domnească, nr. 47, 800008 – Galaţi,ROMANIA
Fax: (+40) 236 46.13.53
Copyright© 2009 Universitatea Dunarea de Jos - Galati. All rights reserved