Universitate cu "GRAD DE ÎNCREDERE RIDICAT" acordat de A.R.A.C.I.S. în 2008 şi 2013
 
Departamente
Viață studențească
Orașul Galați
Casa de cultura a studentilor
UGAL on web

A zecea promoție de ingineri în IT&Computing la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați

Finalul anului școlar 2014-2015 marchează un moment aniversar la Facultatea de Automatică, Calculatoare, Inginerie Electrică și Electronică a Universității „Dunărea de Jos” din Galați. A zecea promoție de absolvenți din domeniul Calculatoare și Tehnologia Informației a părăsit băncile școlii pentru confruntarea cu lumea reală: mediul profesional IT, un spațiu dinamic, globalizat și puternic concurențial al societății moderne.

Programul de studii de licență Calculatoare - din domeniul IT - a fost înființat la Galați în anul 2002, la inițiativa regretatului prof. dr. ing. Severin Bumbaru, și este coordonat de Departamentul de Calculatoare și Tehnologia Informației (http://www.cs.ugal.ro/index.php) de la Facultatea de Automatică, Calculatoare, Inginerie Electrică și Electronică.

Învățământul practicat în cadrul programului de studii Calculatoare este în consens cu toate standardele naționale și este compatibil cu cel european. Programul de studii se remarcă prin accentul pus pe împletirea cunoștințelor teoretice cu cele practice și pe importanța acordată practicii în întreprindere a studenților. Practica prevăzută în planul de învățământ al programului de studiu Calculatoare este de tip internship, se efectuează la companiile locale de profil și este menită să deschidă calea studenților către o carieră profesională de succes.

Studenții care învață la Calculatoare au performanțe școlare demne de remarcat: printre cele mai mari medii pe Universitate la admitere și pe întreg parcursul școlar. Studenții specializării au participat de-a lungul anilor la concursuri naționale și internaționale, obținând numeroase premii și distincții (http://www.cs.ugal.ro/index.php/realizari-ale-studentilor) ca recompensă pentru cunoaștere, competență și creativitate în domeniul IT. De-a lungul anilor, studenții programului Calculatoare au beneficiat de numeroase burse de studiu sau de stagiu în mari universități europene, iar 50 dintre aceștia au obținut simultan diploma de licență în IT&Computing, de la UDJG și de la universitatea unde au efectuat mobilitatea de studii.

Majoritatea absolvenților programului de licență Calculatoare își continuă studiile prin programe de masterat în IT la UDJG dar și în multe alte universități din țară și din lume, unde sunt acceptați - între altele, prin recunoașterea diplomei în IT de la Galați ca garanție a unei pregătiri solide în domeniu.

După 14 ani de existență a specializării Calculatoare la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, circa 400 de absolvenți au pășit direct în lumea profesională sau și-au continuat studiile prin programe de masterat sau doctorat. Cu 100% șanse de angajare la terminarea studiilor, absolvenții programului de studii Calculatoare constituie principala sursă de forță de muncă specializată în IT&Computing pentru companiile locale, aducând o contribuție majoră la dezvoltarea regională a industriei IT.



 
Login
Cautare
cuvinte cheie
Introdu adresa de email pentru a primi un raport cu ultimele stiri din universitate
Prezentare Carte
Security, Safety and Continuity on Agrifood Chain



Autor: Silvius STANCIU
Pret: 31,00 £ RON
Ce resurse ati dori sa gasiti aici pe site?
Str. Domnească, nr. 47, 800008 – Galaţi,ROMANIA
Fax: (+40) 236 46.13.53
Copyright© 2009 Universitatea Dunarea de Jos - Galati. All rights reserved