Universitate cu "GRAD DE ÎNCREDERE RIDICAT" acordat de A.R.A.C.I.S. în 2008 şi 2013
 
Departamente
Viață studențească
Orașul Galați
Casa de cultura a studentilor
UGAL on web

Absolvenți de succes, în dialog cu studenții navaliști

Liviu Gălățanu, Alin Pohilcă și Liviu Moise sunt trei dintre absolvenții de calibru ai Facultății de Arhitectură Navală (promoția 2010). La 28 de ani, primii doi și-au deschis propria firmă de proiectare și consultanță navală în Marea Britanie - www.gloffshore.co.uk - iar cel de-al treilea lucrează în Norvegia, la Oslo. Aflându-se pentru o săptămână la Galați, cei trei s-au întâlnit, joi, 19 mai 2016, cu foștii profesori, dar și cu actualii studenți navaliști, cu care au dialogat deschis, încercând să le transmită acestora doza de curaj necesară, dar și unele informații importante, pentru a-și croi un drum profesional de succes în domeniul arhitecturii navale.

„Cei trei constituie un bun exemplu pentru studenții noștri să purceadă exact pe drumul parcurs de aceștia. Ei au plecat cu un bagaj de cunoștințe care a avut legătură cu ceea ce au făcut la școală, dar a fost extins la maximum prin studiul fiecăruia și prin experiența dobândită după absolvire”, declară decanul Facultății de Arhitectură Navală, prof.dr.ing. Costel Mocanu, fostul îndrumător al celor trei la lucrarea de licență.   Doi dintre ei au urmat masterul la University College în Londra, iar cel de-al treilea la Galați.

Cei trei absolvenți i-au sfătuit pe actualii studenți  să nu le fie frică de nimic,  să valorifice din plin șansa de a avea profesori atât de bine pregătiți, să mai renunțe la o parte dintre distracții în studenție și să pună accent pe munca individuală. Iar după licență, să continue cu un master pe care să-l ia cât se poate de în serios, să abordeze cu seriozitate lucrurile practice, care îi diferențiază de ceilalți studenți, transformându-le în atuuri personale. Mai în glumă, mai în serios, Liviu Gălățanu, șeful de promoție, a mărturisit că mai are și acum cheia de la unul dintre laboratoarele în care au învățat multe zile și nopți, în anii de studenție.

„Totul ține de câtă ambiție ai și de cât de sus țintești” – a fost concluzia celor trei absolvenți de succes. Cât despre profesori, un astfel de moment, când foștii studenți de elită se întorc la matcă pentru a le mulțumi, le umple sufletul de satisfacție și le dă certitudinea că munca de atâția ani la catedră nu e în zadar.

„Încă se pot face bani cu cartea” – le-a spus, cândva, actualul decan, prof.dr.ing. Costel Mocanu, iar cei trei tineri l-au luat foarte în serios.

Pentru viitor, se întrevăd contracte ale acestora cu firme de profil din Galați, dar și colaborări cu cei mai buni dintre actualii studenți navaliști.



 
Login
Cautare
cuvinte cheie
Introdu adresa de email pentru a primi un raport cu ultimele stiri din universitate
Prezentare Carte
Security, Safety and Continuity on Agrifood Chain



Autor: Silvius STANCIU
Pret: 31,00 £ RON
Ce resurse ati dori sa gasiti aici pe site?
Str. Domnească, nr. 47, 800008 – Galaţi,ROMANIA
Fax: (+40) 236 46.13.53
Copyright© 2009 Universitatea Dunarea de Jos - Galati. All rights reserved