Universitate cu "GRAD DE ÎNCREDERE RIDICAT" acordat de A.R.A.C.I.S. în 2008 şi 2013
 
Departamente
Viață studențească
Orașul Galați
Casa de cultura a studentilor
UGAL on web

ACADEMIC & BUSINESS

 

Vineri, 18 martie 2011, s-a desfăşurat la Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor workshop-ul "Informatica - o carieră de succes" ocazionat de aniversarea a 10 promoţii de informaticieni de la specializarea Informatică Economică.

La eveniment au participat companii din domeniul IT din Galaţi şi absolvenţi ai specializării Informatică Economică. Manifestarea a atras peste o sută de studenţi şi masteranzi de la Informatică Economică şi Sisteme Informatice pentru Managementul Resurselor dar şi de la alte specializări sau din primul an.

Întâlnirea a debutat în Aula Virgil Madgearu cu prezentarea evenimentului şi a participanţilor. Partea a doua s-a desfăşurat în laboratoarele de informatică ale facultăţii, unde companiile participante şi absolvenţii au avut discuţii informale cu studenţii, au răspuns la întrebări şi au prezentat propriile experienţe privind cariera în informatică. Din analiza preliminară a chestionarului de feedback a rezultat succesul deplin al evenimentului: peste 90% dintre participanţi au considerat utilă întâlnirea cu companiile şi cu foştii absolvenţi, iar 84,62% îşi doresc ca workshop-ul să devină o manifestare anuală.

„Prelucrarea răspunsurilor la celelalte întrebări ne indică intenţia clară a studenţilor de a urma ciclul masteral sau un curs de perfecţionare, dar şi dorinţa lor ca facultatea să colaboreze mai bine cu mediul de afaceri pentru programe de practică, de internship sau chiar pentru angajare. Un răspuns care ne obligă la o regândire a activităţii noastre este cel privitor la ponderea redusă a disciplinelor de informatică la celelalte specializări şi necesitatea organizării unor cursuri opţionale de informatică care să completeze perfecţionarea profesională. Succesul acestui eveniment s-a datorat deopotrivă participanţilor, invitaţilor şi organizatorilor." - conf.dr. Cristian Georgescu, director Departament Economie al FEAA.




 
Login
Cautare
cuvinte cheie
Introdu adresa de email pentru a primi un raport cu ultimele stiri din universitate
Prezentare Carte
Security, Safety and Continuity on Agrifood Chain



Autor: Silvius STANCIU
Pret: 31,00 £ RON
Ce resurse ati dori sa gasiti aici pe site?
Str. Domnească, nr. 47, 800008 – Galaţi,ROMANIA
Fax: (+40) 236 46.13.53
Copyright© 2009 Universitatea Dunarea de Jos - Galati. All rights reserved