Universitate cu "GRAD DE ÎNCREDERE RIDICAT" acordat de A.R.A.C.I.S. în 2008 şi 2013
 
Departamente
Viață studențească
Orașul Galați
Casa de cultura a studentilor
UGAL on web

Admitere 2015: Platforma de preînscrieri este activă

Chiar dacă suntem abia la finele lunii februarie, preînscrierile pentru Admiterea 2015 la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați au început deja. Prorectorul cu strategii universitare și promovare instituțională, prof. dr. ing. Adrian Lungu a anunțat, într-o conferință de presă, faptul că, și în acest an, candidații se pot preînscrie pe site-ul instituției, admitere.ugal.ro:

„Dat fiind succesul pe care l-am avut, în anii precedenți, cu platforma de preînscrieri, ne-am gândit ca anul acesta platforma să devină funcțională mai devreme. Preînscrierea nu presupune rămânerea canditatului respectiv la nivelul opțiunii pe care o manifestă acum. Dacă după repartizarea locurilor bugetate candidatul își schimbă opțiunea, lucrul acesta poate fi făcut până la data începerii examenului de admitere. În esență, aceasta este noutatea.  Avem aproximativ 4.000 de locuri scoase la concurs. A fost stabilit calendarul admiterii, renunțăm la a mai da teze dimineața,  acestea sunt programate după-amiaza, la o oră rezonabilă, așa încât să nu chinuim candidații, date fiind căldurile din luna iulie”.
 
Ponderea bacalaureatului s-a modificat

Referitor la probele Admiterii 2015, prorectorul Adrian Lungu a precizat: „În esență, probele sunt cele pe care le știți de la admiterile precedente, singura modificare pe care am făcut-o, din dorința de a uniformiza criteriile de intrare, a fost cota de participare a bacalaureatului la media finală. În anii trecuți, ponderea examenului de bacalaureat era situată între 20 și 60 la sută. Anul acesta, le-am fixat pe toate la 50 la sută, la toate facultățile, pentru ca admiterea să fie predictibilă și  lucrurile să fie cât se poate de clare pentru candidați, singura excepție fiind Facultatea de Medicină și Farmacie, unde probele se dau în aceleași zile și în aceleași condiții  cu marile universități de profil din țară, iar ponderea mediei la bacalaureat rămâne de 20 la sută”.
 
Cei care se preînscriu plătesc o taxă cu 10 la sută mai mică la înscriere

Prorectorul cu activitatea didactică, prof. dr. ing. Toader Munteanu a declarat, la rândul său:

„Preînscrierea nu înseamnă altceva decât completarea viitoarei  fișe de înscriere, pe care candidatul o va depune, în iulie, la înscrierea efectivă. Candidații care se preînscriu beneficiază de o reducere de 10 la sută a taxei de înscriere. Aceasta este la fel ca și în anii precedenți, 150 de lei”.

În 2014, s-au preînscris pe site-ul Universității „Dunărea de Jos” din Galați aproape 2.000 de candidați.



 
Login
Cautare
cuvinte cheie
Introdu adresa de email pentru a primi un raport cu ultimele stiri din universitate
Prezentare Carte
Security, Safety and Continuity on Agrifood Chain



Autor: Silvius STANCIU
Pret: 31,00 £ RON
Ce resurse ati dori sa gasiti aici pe site?
Str. Domnească, nr. 47, 800008 – Galaţi,ROMANIA
Fax: (+40) 236 46.13.53
Copyright© 2009 Universitatea Dunarea de Jos - Galati. All rights reserved