Universitate cu "GRAD DE ÎNCREDERE RIDICAT" acordat de A.R.A.C.I.S. în 2008 şi 2013
 
Departamente
Viață studențească
Orașul Galați
Casa de cultura a studentilor
UGAL on web

ANSYS 12.1 Academic Research în Universitatea ,,Dunărea de Jos” din Galaţi

 

 

La Catedra de Mecanică Aplicată din Facultatea de Mecanică, s-a desfăşurat, în perioada 26-30 aprilie 2010, un curs de training pentru utilizarea noii versiuni a pachetului de analiză cu elemente finite ANSYS 12.1, predat de un specialist al S.C. INAS SA Craiova, reprezentantul ANSYS în România.

Cu această ocazie, prin grija prof.dr.ing. Ionel Chirică, Colectivul de Analiza Rezistenţei Structurilor de la Catedra M.A. a primit înspre evaluare de la S.C. INAS SA Craiova, o licenţă ANSYS 12.1 Academic Research cu 5 posturi de lucru. Licenţa este tip EVALUATION şi va fi utilizată exclusiv intern în scop demonstrativ de evaluare în vederea luării unei decizii de achiziţie ulterioară.

ANSYS 12.1 poate permite membrilor echipei de cercetare să colaboreze la elaborarea şi dezvoltarea produsului ingineresc. În acelaşi proiect, mai mulţi utilizatori îşi pot evalua modelele în cadrul disciplinelor individuale sau în simulări coordonate. Pentru a gestiona fluxul de lucru între ingineri şi proiectele lor, pachetul ANSYS include instrumente software pentru managementul proceselor şi datelor cu facilităţi pentru arhivare, căutare, regăsire, simulare şi raportare a simulărilor. Din noua versiune de ANSYS Workbench utilizatorii conectati la un server ANSYS instalat pentru colectivul de cercetare, pot configura o versiune single user din ANSYS Workbench pentru a gestiona date local.

ANSYS 12.1 mai oferă şi o gamă largă de tehnologii de explorare a comportamentului dinamic, inclusiv răspunsul în frecvenţă sau mişcarea în ansamblu a sistemelor neliniare de corpuri flexibile. Portofoliul de solvere al acestei versiuni include funcţionalităţi pentru structuri mecanice, dinamică explicită, dinamica fluidelor, analiză termică şi electromagnetică.

Interconectivitatea capabilităţilor din ANSYS 12.1 permite simulări de fenomene fizice compuse pentru analiza şi evaluarea performanţei structurilor mecanice în mediul real.

În raport cu softurile de analiză cu elemente finite utilizate până acum în procesul de învăţământ-cercetare, noul pachet oferă facilităţi deosebite, la nivelul cercetărilor din marile centre europene şi mondiale, atât din punctul de vedere al calităţii analizelor, cât şi din punctul de vedere al dimensiunilor aplicaţiilor inginereşti precum şi al interacţiunii multidisciplinare (ex: interacţiunea fluid-structură).




 
Login
Cautare
cuvinte cheie
Introdu adresa de email pentru a primi un raport cu ultimele stiri din universitate
Prezentare Carte
Security, Safety and Continuity on Agrifood Chain



Autor: Silvius STANCIU
Pret: 31,00 £ RON
Ce resurse ati dori sa gasiti aici pe site?
Str. Domnească, nr. 47, 800008 – Galaţi,ROMANIA
Fax: (+40) 236 46.13.53
Copyright© 2009 Universitatea Dunarea de Jos - Galati. All rights reserved