Universitate cu "GRAD DE ÎNCREDERE RIDICAT" acordat de A.R.A.C.I.S. în 2008 şi 2013
 
Departamente
Viață studențească
Orașul Galați
Casa de cultura a studentilor
UGAL on web

ARTCAST 2010

 

Catedra Elaborarea şi Turnarea Aliajelor din cadrul Facultăţii de Metalurgie şi Ştiinţa Materialelor organizează, în perioada 14-15 mai 2010, Conferinţa internaţională ARTCAST 2010. Devenită tradiţională prin organizare odată la doi ani şi ajunsă în acest an la cea de-a cincea ediţie, ARTCAST 2010 constituie o bună ocazie de întâlnire a specialistilor cu preocupări în acest domeniu din ţară şi străinătate.

Conferinţa îşi propune să analizeze problema realizării obiectelor de artă ca un sistem unitar, adresându-se deopotrivă specialiştilor din proiectare şi producţie, cercetătorilor, cadrelor didactice universitare şi sculptorilor, tuturor celor care au preocupări în concepţia, modelarea, turnarea şi prelucrarea metalului. Ca de fiecare dată, aceasta se adresează celor care s-au specializat în producţia operelor de artă şi pieselor cu valenţe artistice, dar şi celor care au capacitatea de a le realiza dar nu o fac încă.

O atenţie deosebită va fi acordată în cadrul conferinţei interacţiunii material - mediu, degradării obiectelor de artă şi restaurării acestora, dar şi protecţiei mediului ca o premiză a creşterii duratei de viaţă a operelor realizate şi de conservare a mediului.

La fiecare ediţie organizatorii au căutat să ofere participanţilor posibilitatea de a-şi prezenta lucrările în locaţii diferite. Găzduită pe rând, în localurile Universităţii Dunărea de Jos'', Centrului Cultural Dunărea de Jos'', Muzeului Judeţean de Istorie Galaţi, ediţia din acest an îşi va desfăşura lucrările, în zilele de 14 - 15 mai 2010, la Muzeul de Artă Vizuală Galaţi.

Parteneri în organizarea ARTCAST 2010 sunt Asociaţia Tehnică de Turnătorie din România şi Centrul Cultural ,,Dunărea de Jos" din Galaţi.

Deschiderea oficială are loc vineri, 14 mai 2010, la Muzeul de Artă Vizuală, începând cu ora 10.00.




 
Login
Cautare
cuvinte cheie
Introdu adresa de email pentru a primi un raport cu ultimele stiri din universitate
Prezentare Carte
Security, Safety and Continuity on Agrifood Chain



Autor: Silvius STANCIU
Pret: 31,00 £ RON
Ce resurse ati dori sa gasiti aici pe site?
Str. Domnească, nr. 47, 800008 – Galaţi,ROMANIA
Fax: (+40) 236 46.13.53
Copyright© 2009 Universitatea Dunarea de Jos - Galati. All rights reserved