Universitate cu "GRAD DE ÎNCREDERE RIDICAT" acordat de A.R.A.C.I.S. în 2008 şi 2013
 
Departamente
Viață studențească
Orașul Galați
Casa de cultura a studentilor
UGAL on web

Burse de studiu și cercetare în Germania

Serviciul German de Schimb Academic (Deutscher Akademischer Austausch Dienst - DAAD) oferă burse pentru școli de vară (cursuri de limbă, limbaj de specialitate, cultură și civilizație), studii de masterat și stagii de cercetare în cadrul universităților din Germania, pentru  anul universitar 2016-2017. Sunt finanțate inclusiv programe cu predare în limba engleză.

Sunt oferite:
-         Burse de master de 1-2 ani sau stagii de specializare de 10 luni, în limba germană sau engleză, în domeniile: arte plastice, artele spectacolului, muzică și arhitectură. În cadrul acestui program pot aplica absolvenți de arhitectură, artă, muzică, actorie, film și design.
-         Burse de masterat de 1-2 ani, în limba germană sau engleză, destinate absolvenților tuturor disciplinelor. La acestea pot aplica absolvenți sau studenți în ani terminali de la toate disciplinele (exceptând domeniile artistic și economic).
-         Burse de masterat de 2 ani, în limba germană sau engleză, în științe economice, care se adresează absolvenților sau studenților în ani terminali din domeniul științelor economice.
-         Burse pentru stagii de cercetare (doctoranzi sau tineri cercetători), de 1-10 luni, în cadrul unei universități sau al unui institut de cercetare, sau pentru doctorat integral. Acestea se adresează doctoranzilor, tinerilor cercetători sau post-doctoranzilor.
-         Burse pentru stagii de cercetare profesori universitari/ cercetători, de 1-3 luni, în cadrul unei universități sau al unui institut de cercetare.
-         Burse pentru stagii de lucru ale profesorilor universitari din domeniile artă, muzică și arhitectură, de 1-3 luni, în cadrul unei instituții gazdă, pentru cooperare artistică, destinate profesorilor universitari din domeniile artă, muzică și arhitectură, design, actorie.
-         Reinvitarea foștilor bursieri, pentru o perioadă de 1-3 luni, în cadrul unei universități sau al unui institut de cercetare, în cazul foștilor bursieri care au beneficiat de o bursă mai mare de 10 luni (DAAD- Alumni).
-         Cursuri de vară, de 3-4 săptămâni, pentru studenții de anii II-IV sau masteranzi în primul an. Este vorba despre cursuri de limbă și cultură, limbaj de specialitate, în cadrul unei universități din Germania.

Termenele de depunere a dosarelor sunt:
- 31 octombrie 2015 - pentru  bursele de masterat destinate artiștilor.
- 15 noiembrie 2015 - pentru bursele de masterat destinate absolvenților tuturor disciplinelor, burse pentru doctorat, stagii de cercetare.
- 1 decembrie 2015 - în cazul burselor pentru cursuri universitare de vară în Germania.

DAAD este cea mai mare organizație la nivel mondial care sprijină cooperarea internațională în domeniul academic, având ca obiectiv organizarea și finanțarea schimbului de studenți și cercetători, intermedierea de cadre didactice universitare și încurajarea procesului de internaționalizare a instituțiilor de învățământ superior germane. În fiecare an, DAAD finanțează stagiile în Germania a peste 600 de studenți și cercetători români, în cadrul unor programe individuale de bursă și al proiectelor de cooperare instituțională. Volumul   finanțării acordate anual României se situează în jurul a 3 milioane de euro.

Informații detaliate privind condițiile de aplicare, actele necesare și cuantumul burselor pot fi consultate pe site-ul www.daad.ro, în broșura http://issuu.com/daadromania/docs/brosch sau pe Facebook - DAADRomania.



 
Login
Cautare
cuvinte cheie
Introdu adresa de email pentru a primi un raport cu ultimele stiri din universitate
Prezentare Carte
Security, Safety and Continuity on Agrifood Chain



Autor: Silvius STANCIU
Pret: 31,00 £ RON
Ce resurse ati dori sa gasiti aici pe site?
Str. Domnească, nr. 47, 800008 – Galaţi,ROMANIA
Fax: (+40) 236 46.13.53
Copyright© 2009 Universitatea Dunarea de Jos - Galati. All rights reserved