Universitate cu "GRAD DE ÎNCREDERE RIDICAT" acordat de A.R.A.C.I.S. în 2008 şi 2013
 
Departamente
Viață studențească
Orașul Galați
Casa de cultura a studentilor
UGAL on web

Cel mai mare proiect câştigat pentru dezvoltare

 

Staţiile pilot ale Facultăţii de Stiinţa şi Ingineria Alimentelor vor fi, din nou, funcţionale începând cu sfârşitul acestui an.

Facultatea de Stiinţa şi Ingineria Alimentelor din cadrul Universităţii ,,Dunărea de Jos" din Galaţi a câştigat un proiect european de 14 milioane de lei (140 miliarde de lei vechi) pentru reabilitarea spaţiilor de producţie pentru industria alimentară. Este cel mai mare proiect obţinut de UDJG, iar banii vor fi utilizaţi exclusiv pentru dezvoltare. Vor fi achiziţionate utilaje moderne din Uniunea Europeană şi se va investi, acolo unde este nevoie, şi în infrastructură.

Finanţarea va fi realizată pe parcursul a 3 ani. Prima staţie pilot care va fi reabilitată este cea de carne. Aceasta va deveni funcţională în aproximativ 7 luni de la începerea derulării proiectului. Vor urma cele de lapte şi bere.

Cel mai important lucru pe care îl va realiza acest proiect este acela că va permite studenţilor de la Inginerie alimentară să facă practică la ei în facultate şi va întări, totodată, polul tehnologic de cercetare în domeniu.

Staţiile pilot ale Facultăţii de Stiinţa şi Ingineria Alimentelor au funcţionat până în anul 1994.

Responsabili de proiect sunt conf.dr.ing. Daniela Borda-director, prof.dr.ing. Petru Alexe-director economic, prof.dr.ing.Popa Corneliu-director tehnic.




 
Login
Cautare
cuvinte cheie
Introdu adresa de email pentru a primi un raport cu ultimele stiri din universitate
Prezentare Carte
Security, Safety and Continuity on Agrifood Chain



Autor: Silvius STANCIU
Pret: 31,00 £ RON
Ce resurse ati dori sa gasiti aici pe site?
Str. Domnească, nr. 47, 800008 – Galaţi,ROMANIA
Fax: (+40) 236 46.13.53
Copyright© 2009 Universitatea Dunarea de Jos - Galati. All rights reserved