Universitate cu "GRAD DE ÎNCREDERE RIDICAT" acordat de A.R.A.C.I.S. în 2008 şi 2013
 
Departamente
Viață studențească
Orașul Galați
Casa de cultura a studentilor
UGAL on web

CERCETĂTORII FRANCOFONI VOR SĂ STUDIEZE LA UDJG

Universitatea ,,Dunărea de Jos" din Galaţi este una dintre cele mai solicitate instituţii de învăţământ superior din ţară în ceea ce priveşte acordarea de burse de studii doctorale şi burse de cercetare post-doctorale ,,Eugen Ionescu".

Pentru anul universitar curent, UDJG a primit peste 50 de cereri din partea candidaţilor din ţările francofone membre ale Organizaţiei Internaţionale a Francofoniei, dintre care Biroul Europei Centrale şi de Est din cadrul Agenţiei Universitare a Francofoniei a validat deja 23, situând Universitatea de stat gălăţeană pe primul loc în topul celor mai solicitate universităţi româneşti. Apelul pentru depunerea de candidaturi în vederea obţinerii unei burse ,,Eugen Ionescu" pentru anul universitar 2009-2010 s-a desfăşurat la sfârşitul anului trecut şi s-a finalizat cu primirea a 90 de dosare de candidaturi: 58 pentru doctorat şi 32 pentru post-doctorat. Cele mai multe candidaturi vin din Africa Centrală (59). Restul sunt din ţări ale Europei Centrale şi de Est (17), Africii de Vest (8), Europei de Vest (5) şi Asiei (1).

Domeniile în care bursierii ,,Eugen Ionescu" pot studia la Universitatea ,,Dunărea de Jos" din Galaţi sunt: inginerie electrică, litere, economie, ştiinţe alimentare, artele spectacolului (teatru), istorie. UDJG oferă bursierilor cazare la tarife mai mult decât modice şi acces la întreaga infrastructură a instituţiei. Până în prezent, la UDJG au studiat, în cadrul programului de acordare de burse ,,Eugen Ionescu", 16 persoane, 7 în 2007-2008 şi 9 în 2008-2009.

Bursele de studii doctorale şi de cercetare post-doctorale ,,Eugen Ionescu" sunt acordate, din 2007, anual, de către Guvernul României, care doreşte în acest fel să sprijine activitatea de cercetare din ţările francofone. Durata stagiului este, în prezent, de 3-5 luni.

Universitatea ,,Dunărea de Jos" din Galaţi este membru asociat al Agenţiei Universitare a Francofoniei şi este una dintre cele 22 de universităţi româneşti selectate pentru a participa la acest program.

Persoană de contact: prof.dr. Anca Gâţă, tel. 0336130265, e-mail Anca.Gata@ugal.ro




 
Login
Cautare
cuvinte cheie
Introdu adresa de email pentru a primi un raport cu ultimele stiri din universitate
Prezentare Carte
Security, Safety and Continuity on Agrifood Chain



Autor: Silvius STANCIU
Pret: 31,00 £ RON
Ce resurse ati dori sa gasiti aici pe site?
Str. Domnească, nr. 47, 800008 – Galaţi,ROMANIA
Fax: (+40) 236 46.13.53
Copyright© 2009 Universitatea Dunarea de Jos - Galati. All rights reserved