Universitate cu "GRAD DE ÎNCREDERE RIDICAT" acordat de A.R.A.C.I.S. în 2008 şi 2013
 
Departamente
Viață studențească
Orașul Galați
Casa de cultura a studentilor
UGAL on web

Cinci universitari gălățeni premiați de Societatea de Chimie din România

Societatea de Chimie din România (SChR) a sărbătorit 125 de ani de existență printr-o festivitate în cadrul căreia, pe 5 iunie, la Universitatea Politehnică din București, s-au acordat distincții membrilor săi merituoși. În cuvântul de deschidere, președinta comisiei de conferire și înmânare a distincțiilor, prof.dr.ing.chim. Ecaterina Andronescu a evidențiat mai multe centre universitare – între care s-a aflat și Universitatea ”Dunărea de Jos” din Galați – în care activitatea științifică se împletește armonios cu cea didactică și cu cea editorială. În aceste universități s-au dezvoltat platforme cu activitate de cercetare științifică, în care activează personalități remarcabile ce militează pentru promovarea chimiei.
Pentru chimiști universitari gălățeni au primit câte o Diplomă de Onoare pentru contribuția la activitățile SChR de promovare a chimiei în România.

O diplomă de onoare a fost acordată conf.univ.dr.chim. Gheorghe Zgherea, președintele Filialei Galați a SChR, coordonatorul a șapte ediții de ”Teste de chimie organică pentru concursul de admitere în învățământul superior”  și recenzorul unui număr mare de apariții editoriale din domeniu.

Alte două diplome au fost conferite ca expresie a aprecierii activităților desfășurate de prof.dr.ing. Daniela Borda și prof.dr.ing. Petru Alexe, care s-au evidențiat prin prestația didactică, prin rezultatele obținute în cercetarea științifică, prin activitatea managerială și prin preocuparea cu care au contribuit la activarea stațiilor pilot de industrie alimentară din Facultatea de Știința și Ingineria Alimentelor.

În acest an, o nouă Diplomă de Onoare a fost conferită d-rei lect.dr.ing.chim. Cristina Stoian, pentru activitatea sa editorială remarcabilă: începând cu anul 2001, a publicat 25 de cărţi de chimie, fiind unic autor pentru 19 dintre acestea și prim autor pentru trei din cele şase titluri editate în colectiv. Printre cărţile publicate se numără o monografie de chimie anorganică, editată în patru volume. Ceea ce conferă originalitate acestor tratate este prezentarea atât a comportamentului chimic al substanţelor, cât şi a efectelor fiziologice ale acestora. Autoarea a realizat și cărţi cu caracter didactic, note de curs (pentru studenţii Facultăţii de Ştiinţe şi Mediu şi ai Facultăţii de Medicină şi Farmacie), note de seminar (pentru studenţii Facultăţii de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor), culegeri de exerciţii şi probleme şi caiete de lucrări practice (pentru aceiaşi studenţi, dar şi pentru secţia francofonă a Facultăţii de Chimie de la Universitatea din Bucureşti).

Cea mai înaltă distincție acordată chimiștilor universitari gălățeni este Medalia „Gheorghe Spacu”, pentru merite deosebite în promovarea chimiei în România, prin care este apreciată activitatea doamnei prof.dr.chim. Viorica Domnica Mușat. Personalitatea științifică a doamnei profesoare este definită prin multiple preocupări, dintre care amintim: înființarea Centrului de Nanostructuri și Materiale Funcționale, în care funcționează Laboratorul de studiu al nanotehnologiilor chimice (destinat studierii metodelor de obținere și caracterizare a materialelor anorganice nanostructurate), deținerea funcției de Director al Consiliului Studiilor Universitare de Doctorat din Universitatea ”Dunărea de Jos” din Galați, activitatea de organizare și participarea la prestigioase evenimente științifice naționale și internaționale, precum și activitatea publicistică deosebit de valoroasă.



 
Login
Cautare
cuvinte cheie
Introdu adresa de email pentru a primi un raport cu ultimele stiri din universitate
Prezentare Carte
Security, Safety and Continuity on Agrifood Chain



Autor: Silvius STANCIU
Pret: 31,00 £ RON
Ce resurse ati dori sa gasiti aici pe site?
Str. Domnească, nr. 47, 800008 – Galaţi,ROMANIA
Fax: (+40) 236 46.13.53
Copyright© 2009 Universitatea Dunarea de Jos - Galati. All rights reserved