Universitate cu "GRAD DE ÎNCREDERE RIDICAT" acordat de A.R.A.C.I.S. în 2008 şi 2013
 
Departamente
Viață studențească
Orașul Galați
Casa de cultura a studentilor
UGAL on web

Concursul Profesional Studenţesc Mastercam Context

În data de 11 mai a avut loc la Facultatea de Inginerie din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi prima ediţie a Concursului Profesional Studenţesc Mastercam Context, pentru studenţii din anii III şi IV, care studiază la facultăţile tehnice din cadrul universităţii noastre şi care au dorit să îşi cunoască nivelul de pregătire în utilizarea programului Mastercam.

În contextul unor schimbări rapide în domeniul CAD/CAM/CAE apare ca o necesitate cunoaşterea şi utilizarea programelor de proiectare tehnologică asistată de către viitorii absolvenţi ai Facultăţii de Inginerie şi ai celorlalte facultăţi tehnice.

De organizarea concursului s-au ocupat exclusiv cadrele didactice din departamentul Ingineria Fabricaţiei al Facultăţii de Inginerie, iar Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați şi NCS Technological Solutions au susţinut concursul acordând premii în bani şi obiecte promoţionale inscripţionate cu logo-urile Mastercam.

Această ediţie s-a remarcat prin rezultatele foarte bune obţinute de studenţi, rezultate ce au fost răsplătite pe măsură de organizatori.

Concursul a constat într-o probă practică pe calculator, pe parcursul a 90 de minute, în care fiecare concurent, utilizând instrumentele avansate ale programului Mastercam, a trebuit să prelucreze piese virtuale având ca suport desenele de execuţie ale pieselor respective.

Premianţii primei ediţii sunt:
premiul I – Ion Veronica (anul III, IEI);
premiul al II-lea – Salinschi Iulian şi Rusu Ion (anul IV, TCM);
premiul al III-lea – Pintilie Aurelia, Costin Georgiana (anul III, IEI) şi Timotin Petru (anul IV, IEI).

Întrucât prima ediţie a concursului s-a bucurat de un real succes, cuantificat atât prin numărul de participanţi cât şi prin rezultatele foarte bune obţinute de concurenţi, Facultatea de Inginerie intenţionează să invite să participe la cea de-a doua ediţie şi studenţi din alte centre universitare.



 
Login
Cautare
cuvinte cheie
Introdu adresa de email pentru a primi un raport cu ultimele stiri din universitate
Prezentare Carte
Security, Safety and Continuity on Agrifood Chain



Autor: Silvius STANCIU
Pret: 31,00 £ RON
Ce resurse ati dori sa gasiti aici pe site?
Str. Domnească, nr. 47, 800008 – Galaţi,ROMANIA
Fax: (+40) 236 46.13.53
Copyright© 2009 Universitatea Dunarea de Jos - Galati. All rights reserved