Universitate cu "GRAD DE ÎNCREDERE RIDICAT" acordat de A.R.A.C.I.S. în 2008 şi 2013
 
Departamente
Viață studențească
Orașul Galați
Casa de cultura a studentilor
UGAL on web

Conferința finală a proiectului Energy a avut loc în Riga

În zilele de 15 şi 16 septembrie 2015 s-a desfăşurat la Riga, Letonia conferinţa finală a proiectului TEMPUS - Development of Training Network for Improving Education in Energy Efficiency - ENERGY, organizată de Universitatea Tehnică din Riga.

La eveniment au participat peste 60 de cadre didactice de la cele 14 universităţi partenere, conducerea Universităţii Tehnice din Riga, reprezentantul Programului Tempus din Letonia şi reprezentanţi ai firmelor din domeniul energiei din Letonia.

Cu această ocazie, Profesorul Leonids Ribickis, rectorul Universităţii Tehnice din Riga şi managerul ştiinţific al proiectului a subliniat importanţa colaborării europene pentru dezvoltarea şi îmbunătăţirea educaţiei în ţările partenere UE şi a invitat universităţile să promoveze valorile europene.

Profesor N. Kunicina de la Universitatea Tehnică din Riga, coordonatorul proiectului a prezentat rezultatele proiectului, care se încheie în octombrie 2015. Eforturile comune ale universităților din UE și din țările partenere UE au condus la îmbunătățirea bazei de învățământ și la dezvoltarea infrastructurii necesare intensificării utilizării tehnologiilor de conservare a energiei și a surselor regenerabile pentru a oferi beneficii economice reale țărilor partenere UE. Domnia sa a evidenţiat beneficiile schimbului de experienţă transfrontalier şi a invitat universităţile să se implice în proiecte ca ENERGY, care a oferit oportunitatea de a învăţa unul de la altul şi de a construi o nouă cooperare.

Profesor A. Fedotov de la Universitatea de Stat din Belarus, Profesor N. Arsic de la Universitatea Priştina din Kosovska Motrovica şi Profesor G. Zeynalov de la Universitatea Khazar din Azerbaijan au explicat cum universităţile pe care le reprezintă vor folosi cunoştinţele şi experienţa acumulate prin proiect pentru reformarea şi dezvoltarea învăţământului într-un domeniu de mare actualitate, eficienţa energetică. Profesorii şi studenţi pregătiţi în cadrul proiectului sunt capabili să dezvolte programe de studii şi proiecte de cercetare.

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi, prin Departamentul de Sisteme Termice şi Ingineria Mediului şi Departamentul de Automatică și Inginerie Electrică, a contribuit la dezvoltarea conţinuturilor cursurilor şi lucrărilor de laborator de la disciplinele: Tehnologii de conservare a energiei, Pompe de căldură şi Energie eoliană.

Puteţi găsi aici mai multe informaţii despre proiect:
http://energy.rtu.lv/
http://energy.ugal.ro/



 
Login
Cautare
cuvinte cheie
Introdu adresa de email pentru a primi un raport cu ultimele stiri din universitate
Prezentare Carte
Security, Safety and Continuity on Agrifood Chain



Autor: Silvius STANCIU
Pret: 31,00 £ RON
Ce resurse ati dori sa gasiti aici pe site?
Str. Domnească, nr. 47, 800008 – Galaţi,ROMANIA
Fax: (+40) 236 46.13.53
Copyright© 2009 Universitatea Dunarea de Jos - Galati. All rights reserved