Universitate cu "GRAD DE ÎNCREDERE RIDICAT" acordat de A.R.A.C.I.S. în 2008 şi 2013
 
Departamente
Viață studențească
Orașul Galați
Casa de cultura a studentilor
UGAL on web

Congres de Istoria Presei la Facultatea de Litere din Galaţi

Facultatea de Litere din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi organizează şi găzduieşte, în perioada 4-5 aprilie, cea de a VII-a ediţie a Congresului Naţional de Istorie a Presei. Organizatorului principal –  Asociaţia Română de Istorie a  Presei  (ARIP) – i se alătură cadre didactice de la Departamentul de Literatură, Lingvistică şi Jurnalism, precum şi cercetători de la Biblioteca  „V. A. Urechia”,  iar tema aleasă pentru aceasta ediţie este Presa Primului Război Mondial.

Invitaţi de seamă ai acestei ediţii sunt academicianul Răzvan Theodorescu, realizatorii TVR Dona Tudor şi Vartan Arachelian, jurnalistul Nicolae Melinescu.

Manifestarea va debuta vineri, 4 aprilie, cu o slujbă de pomenire a ostaşilor români căzuţi în Primul Război Mondial, oficiată de un sobor de preoţi în Catedrala Arhiepiscopală. La ora 10.00, prof. univ. dr. Ilie Rad, preşedintele ARIP, va deschide lucrările Congresului în sala Aula Magna. La împlinirea a o sută de ani de la declanșarea primei conflagrații mondiale se vor dezbate în plen şi pe secţiuni subiecte legate de presa locală în timpul războiului, articole semnate de Camil Petrescu, Octavian Goga, Ioan Slavici, Eugen Lovinescu, Nicolae Iorga - editorialist în vreme de război. Nu vor fi uitate teme precum publicitatea în vreme de război sau fotojurnalismul românesc.

Sâmbătă vor avea loc, la Biblioteca „V.A. Urechia”  din Galaţi, mai multe lansări de carte de specialitate. Realizatorul TVR, Dona Tudor, va prezenta filmul documentar „Lacrimi pe obrazul lumiiˮ, iar academicianul Răzvan Theodorescu va ţine o prelegere cu tema De la „Televiziunea Liberă” la televiziunea normală.

Lucrările conferinţei vor fi publicate în Revista română de istorie a presei.



 
Login
Cautare
cuvinte cheie
Introdu adresa de email pentru a primi un raport cu ultimele stiri din universitate
Prezentare Carte
Security, Safety and Continuity on Agrifood Chain



Autor: Silvius STANCIU
Pret: 31,00 £ RON
Ce resurse ati dori sa gasiti aici pe site?
Str. Domnească, nr. 47, 800008 – Galaţi,ROMANIA
Fax: (+40) 236 46.13.53
Copyright© 2009 Universitatea Dunarea de Jos - Galati. All rights reserved