Universitate cu "GRAD DE ÎNCREDERE RIDICAT" acordat de A.R.A.C.I.S. în 2008 şi 2013
 
Departamente
Viață studențească
Orașul Galați
Casa de cultura a studentilor
UGAL on web

Congres Naţional de Anatomie, în premieră, la Galaţi

Facultatea de Medicină și Farmacie a Universităţii „Dunărea de Jos” din Galați organizează, în intervalul 19-21 mai, cea de-a XVII-a ediție a Congresului Național al Societății Române de Anatomie, de altfel prima care are loc în orașul nostru. Participă 265 de studenţi, cadre didactice, profesori de renume şi academicieni veniţi – în premieră - din toată ţara, iar cele trei zile vor conţine atât workshopuri cât şi sesiuni cu lucrări ştiinţifice.

Congresul va începe de astăzi, de la ora 14.00, cu o serie de workshopuri pe două secţiuni: pentru studenţi la Hotel Faleza şi pentru ceilalţi participanţi la Hotel Vega, pe embriologie. Deschiderea oficială a Congresului va avea loc vineri, la ora 8.00, la Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii.

Printre participanţii de renume se numără doi academicieni: este vorba de Academician prof. univ. dr. Alexandru Ispas, şeful Catedrei de Anatomie a UMF Carol Davila, unul dintre cei mai importanţi  anatomişti din România şi Academician prof. univ. dr. Gheorghe Drăgoi de la UMF Craiova.

„Studenţii vor mai avea ocazia să înveţe lucruri interesante de la Florin Filipoiu, cel mai bun anatomist pe cord din Bucureşti sau de la Petru Bordei, unul dintre fondatorii Facultăţii de Medicină şi Farmacie de la Constanţa. Mai vin şefii catedrelor de anatomie din Iaşi, Craiova, Timişoara sau Târgu Mureş. Anatomia este disciplina cu cele mai multe ore în cadrul facultăţii, de bază în formarea unui viitor medic”, a declarat prof. univ. dr. Valeriu Ardeleanu, organizatorul acestui Congres la Galaţi.

Secţiunile se vor desfăşura vineri la Complexul Muzeal în intervalul 9.00-18.00 şi sâmbătă la Hotel Vega, până la ora 14.00 şi vor conţine lucrări legate de Anatomia și imagistica regiunilor capului și gâtului, trunchiului, membrelor dar şi aspecte legate de Anatomia macroscopică, mezoscopică și microscopică, Medicina Dentară, Medicina Sportivă. Congresul se va încheia cu o plimbare pe Dunăre. Mai multe amănunte găsiţi pe www.congres-anatomie.ro.



 
Login
Cautare
cuvinte cheie
Introdu adresa de email pentru a primi un raport cu ultimele stiri din universitate
Prezentare Carte
Security, Safety and Continuity on Agrifood Chain



Autor: Silvius STANCIU
Pret: 31,00 £ RON
Ce resurse ati dori sa gasiti aici pe site?
Str. Domnească, nr. 47, 800008 – Galaţi,ROMANIA
Fax: (+40) 236 46.13.53
Copyright© 2009 Universitatea Dunarea de Jos - Galati. All rights reserved