Curs de artă a conversației în domeniul științei alimentelor
Facultatea de Știința și Ingineria Alimentelor din cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați a fost gazda unui important eveniment: Seminarul „Communicating food science research / Comunicarea în știința alimentelor”. Manifestarea face parte din proiectul MAITRE care oferă centrelor universitare din Europa traininguri media complet gratuite.
Cursul de la Galați s-a adresat unui număr de 15 cursanți – profesori, cercetători sau reprezentanți ai unor instituții din Galați și București care supraveghează siguranța alimentară a consumatorilor. Doi jurnaliști de renume, Andrew King și Ivan Picart, reprezentanți ai Centrului European de Jurnalism, și-au împărtășit experiența cu cercetătorii români și i-au învățat să-și îmbunătățească aptitudinile de comunicare în domeniul științei alimentelor. Cursanții au învățat să scrie comunicate de presă, au dat interviuri, după care au analizat rezultatele împreună cu cei doi jurnaliști.
Beneficiul major pentru cei 15 cursanți a fost reprezentat de dobândirea de noi deprinderi de comunicare de specialitate şi exersarea tehnicilor de relaționare cu massmedia. În plan practic, impactul acestei formări de specialitate se poate concretiza în formularea unor mesaje pe înţelesul populaţiei largi cu privire la ştiinţa alimentelor şi importanţa acesteia în viaţa cotidiană.