Universitate cu "GRAD DE ÎNCREDERE RIDICAT" acordat de A.R.A.C.I.S. în 2008 şi 2013
 
Departamente
Viață studențească
Orașul Galați
Casa de cultura a studentilor
UGAL on web

Doctor Honoris Causa pentru domnul profesor Laurențiu Slătineanu

La inițiativa Facultății de Mecanică, Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați va acorda titlul de Doctor Honoris Causa domnului profesor doctor inginer Laurenţiu Slătineanu de la Facultatea de Construcţii de Maşini şi Management Industrial din cadrul Universităţii Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iaşi.

De-a lungul anilor, între specialiştii Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi şi cei ai Universităţii Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iaşi, s-au dezvoltat relaţii de sprijin reciproc, de încurajare, de investire a unor eforturi comune în direcţii de interes reciproc sau naţional, la dezvoltarea acestor relaţii contribuind în mare măsură domnul profesor Laurenţiu Slătineanu. Membru al remarcabilului grup de cadre didactice de la Catedra de Tehnologia construcţiilor de maşini, dar mai ales unul dintre mentorii acestora, Profesorul Slătineanu a contribuit la extinderea relaţiilor de colaborare şi parteneriate între cele două universităţi, prin intermediul cadrelor didactice şi al cercetătorilor din domeniul tehnologiilor de fabricaţie. De ospitalitatea şi căldura sufletească a profesorului ieşean au beneficiat toţi colegii gălăţeni ajunşi la Iaşi, în contextul unor manifestări ştiinţifice, al susţinerii unor teze de doctorat, al unor vizite de studiu sau al obţinerii unor referinţe, la un moment dat.

Este de amintit, în acest context, iniţierea, de către Profesorul Slătineanu, a unui proiect cu finanţare de la Banca Mondială, care s-a derulat în parteneriat şi cu universitatea gălăţeană şi s-a finalizat prin înfiinţarea în cadrul celor două facultăţi, ieşeană şi gălăţeană, a câte unui centru de învăţământ deschis, destinat educaţiei continue, în domeniul întreprinderilor mici şi mijlocii. De asemenea, în calitate de director, domnia sa a obţinut grantul „Restructurarea programului de pregătire universitară la specializările de colegiu, pentru o mai bună adaptare la cerinţele economiei de piaţă”, finanţat de Banca Mondială, şi grantul CEEX „Dezvoltarea unei reţele de colaborare în domeniul tehnologiilor neconvenţionale”, în cadrul cărora au fost publicate 4 cărţi având autori de la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi, iar şapte cadre didactice de la universitatea noastră au realizat stagii de documentare în universităţi din străinătate. Este remarcabilă şi contribuţia domniei sale la achiziţionarea unor echipamente necesare activităţii de cercetare şi celei didactice.

Domnul profesor Slătineanu a fost membru în 17 comisii de conferire a titlului de doctor unor ingineri de la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi, contribuind, prin referatele sale de analiză precum şi prin prezenţa domniei sale, benefică şi dinamică, la susţinerea publică a lucrărilor doctoranzilor noştri, la creşterea calitativă a actului ştiinţific realizat în Facultatea de Mecanică, după cum o dovedesc 5 colegi gălăţeni, care au fost beneficiarii unor referinţe pozitive din partea dumnealui, în cazul concursurilor pentru diferite posturi didactice. Remarcăm şi faptul că, la propunerea domniei sale, cadre didactice de la Galaţi au făcut parte din comisiile de susţinere a doctoratelor la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi. Începând cu anul 1977 şi până în prezent, Profesorul Laurenţiu Slătineanu a fost un prieten permanent al universităţii noastre, participând la 7 conferinţe organizate la Galaţi.

Cele arătate anterior au permis membrilor comisiei să constate ampla activitate ştiinţifică şi didactică desfăşurată pe parcursul a peste patru decenii de către domnul profesor Laurenţiu Slătineanu, remarcabilele sale contribuţii la dezvoltarea cunoaşterii ştiinţifice îndeosebi în domeniul tehnologiilor de fabricaţie mecanică, al celor neconvenţionale şi al creativităţii tehnice. De un real ajutor a fost participarea domnului profesor Slătineanu la realizarea unor proiecte didactice sau de cercetare, de interes pentru Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi, la completarea pregătirii profesionale sau la definirea ca specialişti a unor cadre didactice gălăţene.




 
Login
Cautare
cuvinte cheie
Introdu adresa de email pentru a primi un raport cu ultimele stiri din universitate
Prezentare Carte
Security, Safety and Continuity on Agrifood Chain



Autor: Silvius STANCIU
Pret: 31,00 £ RON
Ce resurse ati dori sa gasiti aici pe site?
Str. Domnească, nr. 47, 800008 – Galaţi,ROMANIA
Fax: (+40) 236 46.13.53
Copyright© 2009 Universitatea Dunarea de Jos - Galati. All rights reserved