Universitate cu "GRAD DE ÎNCREDERE RIDICAT" acordat de A.R.A.C.I.S. în 2008 şi 2013
 
Departamente
Viață studențească
Orașul Galați
Casa de cultura a studentilor
UGAL on web

Doctor Honoris Causa pentru prof. univ. dr. Philippe Louis Arbeille

La propunerea Facultății de Medicină și Farmacie, Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați va acorda titlul de Doctor Honoris Causa domnului prof. univ. dr. Philippe Louis ARBEILLE (MD­ PHD) de Ia Facultatea de Medicină din cadrul Universității din Tours, Franța. Profesorul Philippe Louis  ARBEILLE este unul dintre cei mai reputați specialiști din domeniul ecografiei cardio-vasculare și telemedicinei, principalele contribuții se regăsesc în sfera ecografiei color Doppler. Absolvent a două facultăți: Facultatea de Științe, Universitatea Poitiers din Franța - 1974 și Facultatea de Medicină, Universitatea din Tours, Franța - 1984, domnul profesor Arbeille a îmbinat ulterior în mod armonios cele două domenii de licență, fizica solidelor și medicină generală, care l-au condus spre specializarea ecografie Doppler, finalizată Ia Facultatea de Medicină, Universitatea din Tours, Franța. În prezent domnul profesor este cercetător Ia Unitatea de medicină fiziologică din Departamentul de medicină nucleară și ultrasunete, în cadrul Spitalului Universitar Tours.

Cu sprijinul direct al domnului profesor, în anul 2009, s-au pus bazele unui Serviciu integrat de tele-echografie printr-un contract încheiat între Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Sf.  loan” din Galați și Facultatea de Medicina EFMP - CHU Trousseau - Tours France.

Asistent universitar Ia Facultatea de Științe, Universitatea din Poitiers (1975-1981) și ulterior Ia Facultatea de Medicină, Universitatea din Tours (1981-1984), devine apoi conferențiar și profesor universitar Ia Facultatea de Medicină, Universitatea din Tours. Din 1992 și până în prezent este director al Unității de cercetare a medicinei și fiziologiei spațiale.

Este autor a peste 150 de lucrări științifice indexate în PUBMED și cărți de specialitate. Cercetările sale în domeniul ecografiei color Doppler vizează circulația arterială și venoasă Ia adult și făt, în diferite condiții, inclusiv în condițiile administrării de diferite substanțe, unele medicamentoase, în diverse concentrații. Unitatea Spațială de Cercetare pe care domnul profesor Arbeille o conduce a perfecționat o mână „robotizată”, capabilă să reproducă mișcările  mâinii umane care efectuează o ecografie. Proiectele de cercetare conduse de domnul profesor continuă pe aceeași linie cu fabricarea unui „ecograf portabil robotizat” pentru situațiile de urgență medicală ce pot să apară, inclusiv Ia astronauți.

Ca  recunoaștere a prestigioasei sale activități de cercetare, domnul profesor Arbeille a primit numeroase premii și distincții, fiind membru în numeroase Societăți  științifice internaționale și naționale.

Festivitatea de acordare a titlului de Doctor Honoris Causa va avea loc marți, 8 iulie, de la ora 10.00, în Sala Senatului.

LAUDATIO



 
Login
Cautare
cuvinte cheie
Introdu adresa de email pentru a primi un raport cu ultimele stiri din universitate
Prezentare Carte
Security, Safety and Continuity on Agrifood Chain



Autor: Silvius STANCIU
Pret: 31,00 £ RON
Ce resurse ati dori sa gasiti aici pe site?
Str. Domnească, nr. 47, 800008 – Galaţi,ROMANIA
Fax: (+40) 236 46.13.53
Copyright© 2009 Universitatea Dunarea de Jos - Galati. All rights reserved