Universitate cu "GRAD DE ÎNCREDERE RIDICAT" acordat de A.R.A.C.I.S. în 2008 şi 2013
 
Departamente
Viață studențească
Orașul Galați
Casa de cultura a studentilor
UGAL on web

Domnul Ion Sandu - Profesor Onorific al Facultății de Ingineria Materialelor și a Mediului

La propunerea Facultății de Ingineria Materialelor și a Mediului, Senatul Universităţii „Dunărea de Jos" din Galaţi va acorda titlul academic de „Profesor onorific” domnului profesor universitar Ion Sandu, Universitatea "Al. I. Cuza" Iaşi, director şi coordonator programe naţionale şi europene de cercetare la Platforma Interdisciplinară ARHEOINVEST, Laboratorul de Investigare Ştiinţifică şi Conservare a Patrimoniului Cultural şi preşedinte al Forumului Inventatorilor Români.

Domnul profesor Ion SANDU a publicat, până în prezent, 618 lucrări ştiinţifice, din care 155 în reviste cu factor de impact ISI. Latura novatoare a activităţii ştiinţifice este evidenţiată prin 140 de invenţii, din care 24 sunt brevetate în străinătate; 36 dintre invențiile aplicate sunt justificate prin certificate de aplicare sau omologare.

Experienţa acumulată în programe naţionale/internaţionale prin contracte de cercetare şi microproducţie este, de asemenea, remarcabilă: 109 programe coordonate în calitate de director/coordonator, din care 6 granturi internaţionale (Marie-Curie FP6, SOCRATES, FP4, FP3, UNESCO), 71 teme în calitate de șef de colectiv sau membru in colectivul de cercetare.

Activitatea desfășurată de domnul profesor Ion SANDU este încununată de cele 438 medalii (din care 242 de aur) obținute pentru produsele, tehnologiile și dispozitivele prezentate la marile saloane, expoziţii şi târguri internaţionale de invenţii şi 123 diplome de excelenţă, speciale sau de evidenţiere.

Colaborarea domnului profesor Ion SANDU cu Facultatea de Ingineria Materialelor şi a Mediului din Universitatea Dunărea de Jos din Galaţi s-a concretizat, în special, prin lucrări prezentate la sesiunile ştiinţifice UgalMat, ARTCAST şi TEME şi lucrări publicate în Annals of Dunarea de Jos. Fascicle IX. Metallurgy and Materials Sciences; colectivul de cadre didactice din acestă facultate se bucură, de o bună perioadă de timp, de aportul ştiinţific şi de prietenia domnului profesor Ion Sandu, membru constant al comitetelor ştiinţifice ale sesiunilor organizate de facultate.

Festivitatea de acordare a titlului academic de PROFESOR ONORIFIC va avea loc luni, 28 octombrie 2013, în sala D12, corpul D, începând cu ora 16.00.



 
Login
Cautare
cuvinte cheie
Introdu adresa de email pentru a primi un raport cu ultimele stiri din universitate
Prezentare Carte
Security, Safety and Continuity on Agrifood Chain



Autor: Silvius STANCIU
Pret: 31,00 £ RON
Ce resurse ati dori sa gasiti aici pe site?
Str. Domnească, nr. 47, 800008 – Galaţi,ROMANIA
Fax: (+40) 236 46.13.53
Copyright© 2009 Universitatea Dunarea de Jos - Galati. All rights reserved