Universitate cu "GRAD DE ÎNCREDERE RIDICAT" acordat de A.R.A.C.I.S. în 2008 şi 2013
 
Departamente
Viață studențească
Orașul Galați
Casa de cultura a studentilor
UGAL on web

DUPĂ 50 DE ANI

 

Promoţia 1960 a Facultăţii de Chimie Alimentară (denumirea de la acea vreme a actualei Facultăţi de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor a Universităţii „Dunărea de Jos" din Galaţi, singura de profil din România, timp de peste o jumătate de secol) s-a reunit sâmbătă, 9 octombrie a.c.

După 50 de ani de la terminarea facultăţii, 24 dintre cei 74 de absolvenţi s-au întâlnit, din nou, pe băncile şcolii gălăţene de învăţământ superior. Organizatorii au reusit să ia legătura cu 34 dintre foştii colegi, dar 10 dintre aceştia nu au putut să ajungă la întâlnire, dar au transmis mesaje şi fotografii. Din păcate, 23 dintre absolvenţii promoţiei 1960 au decedat. Acestora, dar şi cadrelor didactice care au trecut în nefiinţă, cei prezenţi le-au adus un pios omagiu şi au ţinut un moment de reculegere. Dintre absolvenţii cărora nu li s-a dat de urmă se numără şi cei 7 studenţi străini (6 coreeni şi un albanez), dar despre care şi-au adus aminte cu plăcere.

Au fost prezenţi la reuniune şi doi dintre profesorii de atunci: Nicolae Pană şi Florin Şipoş. Le-au stat alături prof.dr. Daniela Şarpe, prorector al UDJG şi actualul decan al Facultăţii de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor, prof.dr.ing. Petru Alexe.

Motto-ul revederii a fost unanim acceptat de cei prezenţi: „E plăcut să ajungi la o vârstă mare, dar nu să o ai", însă cu toţii au recunoscut că sufletul le-a rămas tânăr.

Foştii studenţi de la specializările Tehnologia produselor alimentare şi Tehnica pescuitului şi-au amintit cu plăcere de vremea studenţiei, au povestit despre parcursul profesional al fiecăruia şi despre realizările în plan personal.

Întâlnirea festivă a avut loc în sala de conferinţe a Facultăţii de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor, Corp F (sala F103), începând cu ora 11.00.




 
Login
Cautare
cuvinte cheie
Introdu adresa de email pentru a primi un raport cu ultimele stiri din universitate
Prezentare Carte
Security, Safety and Continuity on Agrifood Chain



Autor: Silvius STANCIU
Pret: 31,00 £ RON
Ce resurse ati dori sa gasiti aici pe site?
Str. Domnească, nr. 47, 800008 – Galaţi,ROMANIA
Fax: (+40) 236 46.13.53
Copyright© 2009 Universitatea Dunarea de Jos - Galati. All rights reserved