Marţi, 10 iulie 2012, ora 10:00, în sala F 103 a Facultăţii de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi, va avea loc concursul Ecotrophelia ROMÂNIA 2012.
Ecotrophelia ROMÂNIA 2012, prima competiţie naţională care încurajează dezvoltarea de produse alimentare noi de către studenţi, este organizată de Asociaţia Specialiştilor de Industrie Alimentară din România (ASIAR), în colaborare cu Platforma Food for Life România şi Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor din Galaţi.
Această competiţie va reuni tineri ambiţiosi şi talentaţi de la: Facultatea de Tehnologia Produselor Alimentare din cadrul Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului Timişoara, Facultatea de Inginerie Alimentară din cadrul Universităţii Ştefan cel Mare Suceava, Facultatea de Protecţia Mediului - Universitatea Oradea şi bineînţeles Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi.
Echipa câştigătoare la nivel naţional va reprezenta România la competiţia europeană (Ecotrophelia Europe Competition), care va avea loc în Paris, în luna octombrie 2012, cu ocazia expoziţiei internaţionale pentru industrie alimentară (SIAL).
Juriul competiţiei va fi format din:
Mihai Vişan
o Directorul executiv al ROMALIMENTA, Federaţia Patronală Română din Industria Alimentară,
Adriana Macri
o Cercetător, Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare pentru Bioresurse Alimentare
o Secretara generală a RoTP – Platforma Tehnologică Food for Life România
o Reprezentanta României în Platforma Europeană Food for Life
Daniela Ciuclaru
o Director Cercetare, Dezvoltare şi Controlul Calităţii, PURATOS România
Doina Bujoreanu
o Director producţie, SC Arcada Galati – producător de pâine şi produse de panificaţie
Observator ECOTROPHELIA EUROPA
Françoise Gorga
Programul competiţiei ECOTROPHELIA ROMÂNIA 2012 îl puteţi vizualiza aici