Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor organizează, în perioada 6-7 octombrie 2011, a 5-a ediţie a Simpozionului internaţional EUROALIMENT, sub deviza „De la Ştiinţa Alimentelor la Industria Alimentară - Creearea unei punţi între Educaţie, Cercetare, Inginerie şi Industrie".
În această ediţie, simpozionul îşi propune:
- să sprijine dialogul dintre universităţi si mediul de afaceri şi să creeze forme strategice de colaborare între ştiinţă şi industrie,
- să faciliteze stabilirea de legături între reprezentanţii sistemului educaţional şi de cercetarea şi reprezentanţii industriei de profil, pentru a accelera implementarea de tehnologii noi,
- să întărească poziţia Ştiinţei Alimentelor din România în Uniunea Europeană.
De asemenea, în cadrul acestei manifestări, se va redeschide oficial Staţia pilot de carne a Facultăţii de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor, după procesul de reînnoire pe care l-a parcurs în perioada 2010-2011, cu fonduri din proiectul RE-SPIA, proiect care vizează reabilitarea, modernizarea, retehnologizarea şi reechiparea infrastructurii educaţionale universitare în vederea creerii la Galaţi a unui pol de educaţie şi de cercetare tehnologică în domeniul ştiinţei şi ingineriei alimentelor (Proiect selectat în cadrul Programului Operaţional Regional şi co-finanţat de Uniunea Europeană prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională).
Deschiderea festivă a celei de-a cincea editii a simpozionului EUROALIMENT va avea loc joi, 6 octombrie 2011, începând cu ora 9.00, în sala Nicolae Bălcescu, Hotel Dunărea, Galaţi.
Mai multe detalii puteţi afla pe www.euroaliment.ugal.ro