Universitate cu "GRAD DE ÎNCREDERE RIDICAT" acordat de A.R.A.C.I.S. în 2008 şi 2013
 
Departamente
Viață studențească
Orașul Galați
Casa de cultura a studentilor
UGAL on web

Expoziţie organizată de Ambasada Republicii Polone „În ritmul epocii. Viaţa Kazimierei Iłłakowiczówna”

Excelența Sa, Domnul Marek Szczygieł, Ambasadorul Republicii Polone în România va fi oaspetele de onoare al Universității „Dunărea de Jos” din Galați, vineri, 24 aprilie 2015, la ora 11:30, la vernisajul  expoziției „În ritmul epocii. Viaţa Kazimierei Iłłakowiczówna”.

Kazimiera Iłłakowiczówna (n. 1888, Vilnius; d. 1983, Poznań)  a fost  una dintre cele mai cunoscute poete poloneze. Traducătoare prolifică de opere literare, a lucrat în Ministerul Afacerilor Externe și a fost secretara personală a Mareșalului Józef Piłsudski (1926-1935). Kazimiera Iłłakowiczówna și-a consacrat mulți ani cunoașterii sufletului românilor și promovării culturii românești în Polonia.

Expoziția cuprinde 38 de reproduceri ale unor fotografii, texte informative și documente de arhivă, ilustrând relațiile dintre Polonia și România în anii 1920 și în perioada celui de-al doilea război mondial, precum și acțiunile desfășurate de Kazimiera Iłłakowiczówna pentru a îmbunătăți relațiile dintre cele două țări.

Evenimentul este organizat de Ambasada Republicii Polone la București şi Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi, în cadrul proiectului UGAL CULTURAL.

Expoziția este organizată în Spațiul cultural deschis „Nicolae Mantu” din Corpul D al Universității „Dunărea de Jos”, pe strada Domnească nr. 111.



 
Login
Cautare
cuvinte cheie
Introdu adresa de email pentru a primi un raport cu ultimele stiri din universitate
Prezentare Carte
Security, Safety and Continuity on Agrifood Chain



Autor: Silvius STANCIU
Pret: 31,00 £ RON
Ce resurse ati dori sa gasiti aici pe site?
Str. Domnească, nr. 47, 800008 – Galaţi,ROMANIA
Fax: (+40) 236 46.13.53
Copyright© 2009 Universitatea Dunarea de Jos - Galati. All rights reserved