Universitate cu "GRAD DE ÎNCREDERE RIDICAT" acordat de A.R.A.C.I.S. în 2008 şi 2013
 
Departamente
Viață studențească
Orașul Galați
Casa de cultura a studentilor
UGAL on web

Fă-ți bagajele, fii ERASMUS!

La Universitatea ”Dunărea de Jos” din Galaţi a început înscrierea candidaţilor în vederea selecţiei pentru mobilităţi ERASMUS în anul universitar 2013-2014. Înscrierea studenţilor se desfăşoară în perioada 25 martie – 3 aprilie 2013 la Biroul ERASMUS al Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi, str. Domnească nr. 47, etaj I, cam. 160 (la dna ec. Adina Bichescu).

Şi în acest an, mobilităţile ERASMUS sunt organizate separat pentru studiu şi pentru practică. Calendarul selecţiilor este comun.

Pentru a veni în sprijinul studenţilor care doresc să participe la selecţie, în zilele de 27 martie şi 1 aprilie 2013, începând cu ora 14.00, în corpul D, Facultatea de Mecanică, str. Domnească nr. 111, au avut loc şedinţe de informare. În cadrul întâlnirilor au fost invitaţi şi foşti studenţi ERASMUS, astfel încât candidaţii care vor participa să poată obţine informaţii directe şi sfaturi utile privind mobilitatea ERASMUS pentru care doresc să fie selectaţi.

Testul de limbă străină va avea loc pe 4 aprilie 2013. Acesta este obligatoriu şi eliminatoriu şi va fi apreciat cu admis sau respins. Selecţia propriu-zisă va avea loc pe 8 aprilie 2013, iar afişarea rezultatelor finale pe 10 aprilie 2013. Pe 12 aprilie 2013, la ora 14.00, în corpul D al Facultăţii de Mecanică, va avea loc o şedinţă tehnică cu studenţii selectaţi, în vederea pregătirii mobilităţii Erasmus. Prezenţa acestora este obligatorie.

Pentru obţinerea unei mobilităţi ERASMUS pentru studiu se pot înscrie studenţi care au absolvit deja un an de studiu la licenţă si nu au mai beneficiat de un alt stagiu ERASMUS pentru studiu. Pentru o mobilitate pentru practică se pot înscrie studenţi care nu au mai beneficiat de un alt stagiu ERASMUS pentru practică

Pentru mobilităţile pentru care candidează, studenţii trebuie să aibă rezultate academice bune în anul universitar anterior, respectiv media minimă 7,00. Condiţia pentru a beneficia de o mobilitate ERASMUS este ca la momentul începerii acesteia studentul să fie integralist şi să aibă media 7,50. O mobilitate pentru studii are o durată de un semestru (4,5 – 6 luni) sau de două semestre (9 – 12 luni), iar o mobilitate pentru proiecte de diplomă sau lucrări de disertaţie are o durată de 3 – 4 luni.

Bursele ERASMUS pentru studiu pentru anul universitar 2013-2014 sunt în 140 de instituţii de învăţământ superior din 22 state europene (Germania, Belgia, Bulgaria, Danemarca, Estonia, Spania, Finlanda, Franţa, Grecia, Croaţia, Italia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Norvegia, Olanda, Polonia, Portugalia, Slovacia, Slovenia, Turcia, Ungaria), în domenii multiple ca: istorie, chimie, economie, naval, inginerie chimică, inginerie mecanică, mediu, ştiinţa materialelor, drept, inginerie electrică, litere, medicină, ştiinţele comunicării, fizică, ştiinţe umaniste, informatică, ştiinţa calculatoarelor, automatizări etc.

Stagiile de practică se pot efectua în Austria, Belgia, Germania, Cehia, Croaţia, Franța, Grecia, Italia, Malta, Portugalia, Spania, Turcia, Ungaria.

Pentru anul universitar 2013-2014, grantul minim lunar, stabilit de A.N.P.C.D.E.F.P. (Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale), Bucureşti, este de 300 Euro pentru mobilităţi de studiu şi de 325 Euro pentru mobilităţile de practică.

În conformitate cu Condiţiile generale privind mobilitatea studenţilor, grantul ERASMUS nu este destinat acoperirii tuturor cheltuielilor ocazionate de şederea în străinătate.

În aceeaşi perioadă, 25 martie – 12 aprilie 2013, va avea loc o nouă selecţie a studenţilor pentru granturile Erasmus de practică pentru anul universitar în curs (2012-2013). Mobilităţile de practică se pot desfăşura în perioada vacanţei de vară, durata minimă este de 3 luni, ultima zi a mobilităţii fiind 30.9.2013. Pentru aceste mobilităţi (placement, intership) grantul minim este de 400 de Euro/lună.

Toate documentele referitoare la selecţie sunt postate pe site-ul www.ugal.ro/Erasmus

Persoane de contact: prof. dr. ing. Dan Scarpete – coordonator instituţional ERASMUS, telefon 0336130159 şi ec. Adina Bichescu, telefon 0336130262.

e-mail: dan.scarpete [at] ugal.ro




 
Login
Cautare
cuvinte cheie
Introdu adresa de email pentru a primi un raport cu ultimele stiri din universitate
Prezentare Carte
Security, Safety and Continuity on Agrifood Chain



Autor: Silvius STANCIU
Pret: 31,00 £ RON
Ce resurse ati dori sa gasiti aici pe site?
Str. Domnească, nr. 47, 800008 – Galaţi,ROMANIA
Fax: (+40) 236 46.13.53
Copyright© 2009 Universitatea Dunarea de Jos - Galati. All rights reserved