Universitate cu "GRAD DE ÎNCREDERE RIDICAT" acordat de A.R.A.C.I.S. în 2008 şi 2013
 
Departamente
Viață studențească
Orașul Galați
Casa de cultura a studentilor
UGAL on web

Facultatea de Mecanică a găzduit prima ediţie World Robot Olympiad, Romania

Lansarea oficială a evenimentului "World Robot Olympiad" a avut loc pe 22 ianuarie, într-una din sălile Facultăţii de Mecanică din Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi. La festivitate a participat şi Ioannis Somalakidis, preşedinte WROHellas – Grecia, reprezentant Lego Education regiunea Balcani.

"World Robot Olympiad" este o competiţie naţională denumită astfel potrivit contractului cu Lego Education, instituţia care a patronat evenimentul, în colaborare cu universitatea noastră şi Inspectoratul Şcolar Judeţean. Această olimpiadă este o competiţie naţională dedicată ştiinţei şi tehnicii, care îşi propune să angreneze un număr cât mai mare de tineri din întreaga lume, cu scopul de a le stimula şi dezvolta creativitatea şi spiritul inovativ.

Instituţiile de învăţământ preuniversitar (şcoli, licee, cluburi ale elevilor etc.) au fost invitate să participe la "World Robot Olympiad" cu echipe formate din doi-trei elevi, cu vârste între 8 şi 19 ani. Tinerii au avut ocazia de a da frâu liber imaginaţiei în dezvoltarea, construirea şi programarea unor aplicaţii robotizate ingenioase.

Printre obiectivele principale pe care şi le propune această competiţie sunt:

- furnizează elevilor, cu vârste de până la 19 ani, oportunitatea de a-şi extinde orizonturile prin intermediul sistemelor robotice existente în şcoli;

- introduce conceptul de ştiinţe moderne în activităţile curriculare din instituţiile de invăţământ preuniversitar;

- oferă oportunitatea de a promova gândirea creativă, de a îmbunătăţi abilităţile de comunicare şi de a consolida capacitatea de a dobândi noi cunoştinţe.

Detalii suplimentare : http://www.wroromania.ro/




 
Login
Cautare
cuvinte cheie
Introdu adresa de email pentru a primi un raport cu ultimele stiri din universitate
Prezentare Carte
Security, Safety and Continuity on Agrifood Chain



Autor: Silvius STANCIU
Pret: 31,00 £ RON
Ce resurse ati dori sa gasiti aici pe site?
Str. Domnească, nr. 47, 800008 – Galaţi,ROMANIA
Fax: (+40) 236 46.13.53
Copyright© 2009 Universitatea Dunarea de Jos - Galati. All rights reserved