Universitate cu "GRAD DE ÎNCREDERE RIDICAT" acordat de A.R.A.C.I.S. în 2008 şi 2013
 
Departamente
Viață studențească
Orașul Galați
Casa de cultura a studentilor
UGAL on web

Facultatea de Mecanică și Facultatea de Ingineria Materialelor şi a Mediului s-au unit și vor forma Facultatea de Inginerie

În universităţile comprehensive, specializările de inginerie funcţionează în cadrul unei singure facultăţi, numită generic de Inginerie. Pe aceste considerente, dar și cu intenția de a forma la Galați cel mai puternic pol al ingineriei din Sud-Estul României, Facultatea de Mecanică și cea de Ingineria Materialelor și a Mediului au decis să se unească. Iată câteva dintre argumentele pentru care acest proces a fost pus în practică:
  • Conjugarea eforturilor pentru prezentarea unei oferte educaţionale coerente pentru cei interesați în zona Sud-Est;
  • Desfăşurarea unor programe existente în portofoliul facultăţilor în comun, dar și dezvoltarea unor noi programe de licenţă şi masterat în comun;
  • Dezvoltarea unor cercetări interdisciplinare care să conducă la înfiinţarea unui puternic institut de cercetare în domeniul materialelor şi tehnologiilor de prelucrare.
Coagularea preocupărilor ingineriei mecanice, industriale, a materialelor, a mediului, a automobilelor într-o singură facultate, reprezintă un fenomen firesc într-o societate normală, în acord cu tendinţele existente în Europa şi nu numai.

Nu în ultimul rând, noua Facultatea de Inginerie va reflecta mai bine paleta largă de specializări care sunt oferite absolvenţilor de liceu.



 
Login
Cautare
cuvinte cheie
Introdu adresa de email pentru a primi un raport cu ultimele stiri din universitate
Prezentare Carte
Security, Safety and Continuity on Agrifood Chain



Autor: Silvius STANCIU
Pret: 31,00 £ RON
Ce resurse ati dori sa gasiti aici pe site?
Str. Domnească, nr. 47, 800008 – Galaţi,ROMANIA
Fax: (+40) 236 46.13.53
Copyright© 2009 Universitatea Dunarea de Jos - Galati. All rights reserved