Universitate cu "GRAD DE ÎNCREDERE RIDICAT" acordat de A.R.A.C.I.S. în 2008 şi 2013
 
Departamente
Viață studențească
Orașul Galați
Casa de cultura a studentilor
UGAL on web

Facultatea de Mecanică va fi polul frigotehniștilor din România

Facultatea de Mecanică din cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați a găzduit joi ședința festivă de constituire a Asociației Frigotehniștilor și Criogeniștilor din România. Aceasta va încearca să reunească sub aceeași umbrelă cât mai mulți specialiști din cele două domenii. Potrivit preşedintelui Asociaţiei Frigotehniştilor şi Criogeniştilor din România, domnul profesor universitar Liviu Drughian, de la Universitatea Tehnică Bucureşti, sediul acestui organism a fost ales la Galați tocmai pentru că aici funcționează o școală importantă de frigotehnie, care a format foarte mulți specialiști în domeniu. „Există chiar și firme specializate în domeniul criogeniei. Este, practic, un fel de pol al al frigotehniștilor din România”, a explicat președintele asociației.

Pe lângă rolul de polarizare a specialiștilor, Asociația Frigotehniștilor și Criogeniștilor din România se vrea a fi și o interfaţă între firmele de profil din ţară şi studenţii de la cele două domenii.

„Venim în întâmpinarea studenților care sunt interesați să meargă mai departe în domeniile pe care și le-au ales. Vom avea o bază de date pentru angajatori, vom oferi burse pentru studenții din anii mari. Vrem să revitalizam perioadele de practică prin a-i trimite către angajatori. La finalul studiilor, tinerii pot prelungi contractele cu angajatorii, în funcție de abilități”, a adăugat domnul profesor Liviu Drughian.

În acest context, decanul Facultății de Mecanică din cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați, domnul profesor Cătălin Fetecău a ținut să precizeze că la Departamentul de sisteme termice sunt deja trei studenți care beneficiază burse suportate de un partener de nădejde al facultății – SC Criomec SA Galați.




 
Login
Cautare
cuvinte cheie
Introdu adresa de email pentru a primi un raport cu ultimele stiri din universitate
Prezentare Carte
Security, Safety and Continuity on Agrifood Chain



Autor: Silvius STANCIU
Pret: 31,00 £ RON
Ce resurse ati dori sa gasiti aici pe site?
Str. Domnească, nr. 47, 800008 – Galaţi,ROMANIA
Fax: (+40) 236 46.13.53
Copyright© 2009 Universitatea Dunarea de Jos - Galati. All rights reserved