Universitate cu "GRAD DE ÎNCREDERE RIDICAT" acordat de A.R.A.C.I.S. în 2008 şi 2013
 
Departamente
Viață studențească
Orașul Galați
Casa de cultura a studentilor
UGAL on web

Galați – polul ingineriei și al cercetării

La Universitatea ”Dunărea de Jos” din Galați s-a desfășurat, pe 9 și 10 octombrie 2015, cea de-a zecea ediție a Conferinţei „Zilele Academiei de Ştiinţe Tehnice din România”, organizată de ASTR în colaborare cu instituția gazdă. Tema acestei ediții a fost „Dezvoltarea companiilor prin inovare". 

La ceremonia de deschidere au participat: Excelența Sa Xu Feihong, Ambasadorul Republicii Populare Chineze în România, președintele ASTR, Mihai Mihăiță, prefectul județului, Dorin Otrocol, rectorul Universității „Dunărea de Jos” din Galați, Iulian Bîrsan, alături de venerabili dascăli ai școlii românești de inginerie.

În cuvântul său, președintele ASTR a subliniat faptul că Galațiul și-a legat numele de ceea ce a fost, este și va fi spiritul inovator creator românesc: „Păstrând proporțiile, nu putem omite constatarea că problematica mondială dezbătută în aceste zile la adunarea generală aniversară a ONU, în primul rând cea  privind dezvoltarea durabilă, se regăsește sub diverse forme în programul conferinței de la Galați”, a declarat Mihai Mihăiță, punctând necesitatea de a acționa simultan, într-o viziune strategică, pe două direcții convergente: înlăturarea factorilor de blocaj, de frânare a inovării și  promovarea experienței pozitive. „O asemenea viziune ne obligă să remarcăm că a apărut și se adâncește falia dintre numărul și valoarea creațiilor științifice, tehnice, distinse cu medalii și premii la concursurile interne și internaționale și aplicarea, în special  în industrie, a brevetelor de invenție, a tehnicilor și tehnologiilor avansate, elaborate de specialiști români, îndeosebi de ingineri”, a afirmat, la deschidere, președintele ASTR.

Ambasadorul Republicii Populare Chineze, Excelența Sa Xu Feihong a precizat că țara sa încurajează dezvoltarea și inovarea, știut fiind faptul că invențiile duc la dezvoltarea societății moderne. ”Datorită invențiilor, transportul a devenit mai rapid, comunicarea mai ușoară și toate acestea duc la îmbunătățirea vieții oamenilor”, a declarat Excelența Sa. Ambasadorul a vorbit și despre prietenia de lungă durată dintre China și România, declarându-și deschiderea pentru o colaborare fructuoasă și în viitorul apropiat între cele două țări. 

Rectorul Iulian Gabriel Bîrsan a precizat că  cea de-a zecea ediție a Conferinţei „Zilele Academiei de Ştiinţe Tehnice din România” și cea de-a doua ediție a Salonului UGAL INVENT, desfășurate, în paralel, au adunat, zilele trecute, în orașul nostru, peste 100 de cercetători, cadre didactice și inventatori din țară și nu numai. Numind Academia de Științe Tehnice din România cel mai important forum la nivel național al personalităților din domeniul ingineriei, ce susține promovarea și dezvoltarea cercetării, a creației tehnice și a învățământului ingineresc, rectorul Iulian Bîrsan și-a exprimat  speranța ca ASTR să analizeze în anul care urmează ideea constituirii unei filiale în orașul de la Dunăre, Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați fiind pregătită să găzduiască o astfel de filială.

Decanul Facultății de Inginerie,  Cătălin Fetecău a mulțumit Excelenței Sale Xu Feihong, Ambasadorul Republicii Populare Chineze în România, pentru onoarea de a fi prezent la Galați și a mărturisit: „Ne punem mari speranțe în această vizită, în realizarea unor viitoare colaborări între Facultatea de Inginerie și facultăți de inginerie din China și, de ce nu, pentru rezolvarea unor probleme industriale și inițierea unor colaborări în acest domeniu la nivel regional”.



 
Login
Cautare
cuvinte cheie
Introdu adresa de email pentru a primi un raport cu ultimele stiri din universitate
Prezentare Carte
Security, Safety and Continuity on Agrifood Chain



Autor: Silvius STANCIU
Pret: 31,00 £ RON
Ce resurse ati dori sa gasiti aici pe site?
Str. Domnească, nr. 47, 800008 – Galaţi,ROMANIA
Fax: (+40) 236 46.13.53
Copyright© 2009 Universitatea Dunarea de Jos - Galati. All rights reserved