Universitate cu "GRAD DE ÎNCREDERE RIDICAT" acordat de A.R.A.C.I.S. în 2008 şi 2013
 
Departamente
Viață studențească
Orașul Galați
Casa de cultura a studentilor
UGAL on web

Începe cea de a treia ediție a conferinței Școlilor Doctorale UDJG

Specialişti din ţară şi străinătate vor prezenta, joi, 4 iunie 2015, în sala D12, în intervalele orare 10.30-13.00 și 14.00-15.15, o serie de conferinţe plenare invitate în cadrul celei de-a treia ediţii a „Conferinţei ştiințifice a şcolilor doctorale din UDJG” (http://www.cssd-udjg.ugal.ro/index.php/key-note-speakers). Conferinţa are recomandarea oficială a Societăţii Europene de Cercetare a Materialelor E-MRS (http://www.emrs-strasbourg.com/).

În cadrul a opt prezentări ştiințifice se va realiza un arc peste timp, de la tradiţiile culturale şi tehnice  din zona geografică a „Dunării de Jos” (secolele XIX-XX) la tehnologiile emergente ale începutului mileniului III (From the Technical and Cultural Heritage of the Lower Danube Porto-Franco Space to Emerging Technologies).

Temele abordate sunt de interes pentru cadre didactice şi doctoranzi din domenii în care se desfăşoară activitate de doctorat în UDJG, dar şi de interes general: electronică transparentă, electronică pe bază de hârtie, ambalaje inteligente pentru industria alimentară, biomateriale polimerice pentru medicina (stomatologie), microscopia de forţă atomică şi microscopia electronică aplicată la nanomateriale multifuncţionale, în medicină şi în (nano)biosenzori, tehnologii şi echipamente de producere și    caracterizare a celei de-a treia generații de celule solare (http://www.cssd-udjg.ugal.ro/index.php/program). Sunt invitate toate persoanele interesate.

Studenţii şi masteranzii din UDJ Galaţi sunt invitaţi joi, 4 iunie, de la ora 11.30 în sala Aula Magna la întâlnirea cu Domnul Profesor Rodrigo MARTINS de la Universitatea NOVA din Lisabona care, în calitate de Preşedinte al Senatului Societăţii europene de materiale (E-MRS), va face o prezentare cu tema "MATERIALS FOR A BETTER LIFE", la care se va discuta despre:
  • Ce înseamnă Ştiința si Ingineria materialelor la începutul mileniului III?
  • Ce înseamnă să fii azi cercetător în Ingineria materialelor?
  • Nanomateriale şi Nanotehnologii, materiale si tehnologii ale viitorului?
  • Nanotehnologiile, tehnologii emergente pentru ecrane tactile inteligente, Iphone, telefoane inteligente, electronică transparentă și flexibilă etc.
  • Cum vor schimba nanomaterialele și nanotehnologiile modul de comunicare între oameni,  modul de formare și educare a noilor generații, modul nostru de viață?
  • Ce este mai important: să dezvoltăm  nanomateriale sau materialele multifuncţionale?
  • În ce măsură materialele actuale îndeplinesc cerințele „economiei circulare”?

Întâlnirea este organizată de Centrul de Nanostructuri şi Materiale Funcţionale (CNMF), Facultatea de Inginerie din Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi, în cadrul  simpozionului UGALnano5. La întâlnire vor participa şi elevi de la colegiile gălăţene.
 



 
Login
Cautare
cuvinte cheie
Introdu adresa de email pentru a primi un raport cu ultimele stiri din universitate
Prezentare Carte
Security, Safety and Continuity on Agrifood Chain



Autor: Silvius STANCIU
Pret: 31,00 £ RON
Ce resurse ati dori sa gasiti aici pe site?
Str. Domnească, nr. 47, 800008 – Galaţi,ROMANIA
Fax: (+40) 236 46.13.53
Copyright© 2009 Universitatea Dunarea de Jos - Galati. All rights reserved