Universitate cu "GRAD DE ÎNCREDERE RIDICAT" acordat de A.R.A.C.I.S. în 2008 şi 2013
 
Departamente
Viață studențească
Orașul Galați
Casa de cultura a studentilor
UGAL on web

Întâlnire între legea morală și legea civilă la Facultatea de Științe Juridice Sociale și Politice

Centrul de Cercetări Juridice și Administrative din cadrul Facultății de Științe Juridice, Sociale și Politice și Centrul de Documentare Europeană organizează în data de 16 februarie 2015 masa rotundă cu tema „Protejarea familiei prin revizuirea constituției României – o întâlnire între legea morală și legea civilă”.

La această dezbatere vor participa cadre didactice și masteranzi ai facultății, abordarea din perspectiva dreptului constituțional și a dreptul civil (dreptul familiei) aparținând domnilor lect.dr. judecător Alexandru Bleoancă, lect.dr. judecător Gina Ignat, lect. dr. Andreea Matic, lect.dr. Mădălina Mihăilescu, lect.dr. Ștefania Mirica, care, pe lângă competențele teoretice, se bucură de o bogată practică în instanțe.
 
Lumea juridică trebuie însă să integreze în discurs argumentul etico-axiologic al dreptului, prin recuperarea acelor valori obiective şi universale care îl sprijină normativ şi care se bazează pe structura ontologică a persoanei umane și pe unicitatea și libertatea acesteia. În acest sens, dezbaterea va fi completată de abordarea venită din perspectiva moralei creștine și a rolului familiei în lumea contemporană, prin intervențiile membrilor departamentelor de Teologie și Sociologie.

AFIȘUL EVENIMENTUL POATE FI VIZUALIZAT AICI



 
Login
Cautare
cuvinte cheie
Introdu adresa de email pentru a primi un raport cu ultimele stiri din universitate
Prezentare Carte
Security, Safety and Continuity on Agrifood Chain



Autor: Silvius STANCIU
Pret: 31,00 £ RON
Ce resurse ati dori sa gasiti aici pe site?
Str. Domnească, nr. 47, 800008 – Galaţi,ROMANIA
Fax: (+40) 236 46.13.53
Copyright© 2009 Universitatea Dunarea de Jos - Galati. All rights reserved