Universitate cu "GRAD DE ÎNCREDERE RIDICAT" acordat de A.R.A.C.I.S. în 2008 şi 2013
 
Departamente
Viață studențească
Orașul Galați
Casa de cultura a studentilor
UGAL on web

Internship pentru studenții de la Facultatea de Știința și Ingineria Alimentelor la compania Supremia Group Alba Iulia

Facultatea de Știința și Ingineria Alimentelor este partener in proiectul Debut in carieră, o inițiativă a companiei Supremia Group Alba Iulia, alături de Universitatea de Ştiințe Agricole şi Medicină Veterinară din Cluj-Napoca, Universitatea „Lucian Blaga” Sibiu și Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia. Proiectul are ca obiectiv principal atragerea tinerilor talentați și motivați pentru performanță cu scopul de a-i familiariza cu climatul și cultura organizațională în perspectiva angajării.

În acest scop, compania Supremia Group a selectat 14 studenți de la programele de licență și master, de la specializările Ingineria Produselor Alimentare, Controlul și Expertiza Produselor Alimentare și Știința și Ingineria Alimentelor din cadrul Facultății de Ştiința și Ingineria Alimentelor, care vor desfășura stagii de pregătire practică pentru o perioadă de 45 de zile (iulie-septembrie 2016).

Studenţii nominalizaţi pentru efectuarea de stagii de pregătire practică în cadrul companiei sunt: Damian Alina, Robu Igor, Iancu Violeta-Luciana, Bobe Andreea-Violeta, Radu Andra, Anton Alina –Anicuţa, Munteanu Bianca Alexandra, Baicu Andreea-Mădălina, Furtună Nicoleta, Păun Lorena Larisa (Ingineria Produselor Alimentare), Roman Ioana, Pascal Elena-Dorina, Popa Bogdan (Controlul şi Expertiza Produselor Alimentare) şi Iancu Andreea (Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor). Coordonatorii stagiilor de practică sunt: Prof. dr. ing. Gabriela Bahrim, Prof. dr. ing. Elisabeta Botez, Prof. dr. ing. Daniela Borda, Prof. dr. ing. Anca Nicolau, Prof. dr. ing. Nicoleta Stănciuc, Conf. dr. ing Gabriela Iordăchescu şi s.l. dr. ing Loredana Dumitraşcu.

În data de 14 aprilie 2016, compania a organizat o întâlnire a partenerilor pentru a prezenta și discuta detaliile referitoare la modul de desfășurare a proiectului. Întâlnirea s-a concretizat cu o vizită în fabrica companiei și cu coordonatorii grupurilor de lucru.

„Cu toate că drumul a fost lung și obositor, ceea ce am descoperit la Supremia a făcut să nu mai conteze oboseala. Dorința de a merge la ei pentru a participa la proiectul Debut in cariera a crescut considerabil, făcându-mă nerăbdător să ajung în vară în stagiul de practică. Am rămas plăcut surprins de faptul că pun accentul și acordă o deosebit de mare atenție pe dezvoltarea continuă a angajaților și pentru mine asta înseamnă un foarte bun leader”, a declarat Igor Robu, student în anul III la specializarea Ingineria Produselor Alimentare.

„Mă număr printre cei 14 norocoși care au ocazia să descopere mai de aproape ceea ce înseamnă Supremia. Când spun Supremia cumulez atât ceea ce știm cu toții și anume liderul pieței de ingrediente alimentare din România, având un portofoliu de peste 2.000 de clienți activi din România dar și din Europa, oferind în același timp performanță inovativă și dinamică partenerilor de afaceri și un mediu de dezvoltare personală și profesională angajaților săi, prin îmbunătățire continuă. Este locul ideal unde fiecare dintre noi avem șansa de a pune bazele carierei noastre”, a declarat Andreea Iancu, studentă în anul II la programul de master Știința și Ingineria Alimentelor.

„Proiectul Debut în carieră reprezintă o oportunitate deosebită pentru studenții noștri, ei având posibilitatea să combine cunoștințele teoretice cu cele practice şi să-și dezvolte abilități prin abordarea unor teme complexe din diverse domenii, cum ar fi calitate, producție, laborator, cercetare-dezvoltare”, a precizat Prof. dr. ing. Nicoleta Stănciuc, coordonatorul proiectului din partea Facultății de Știința și Ingineria Alimentelor.

„Proiectul se înscrie în strategia și misiunea Facultății de Știința și Ingineria alimentelor de a asigura absolvenților  competențe teoretice și practice în acord cu cerințele angajatorilor, inserția absolvenților pe piata muncii și menținerea locului de lider national în furnizarea de specialiști bine pregătiţi în domeniul Ingineria produselor alimentare”, a declarat Prof. dr. ing. Gabriela Bahrim, prorectorul Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi.



 
Login
Cautare
cuvinte cheie
Introdu adresa de email pentru a primi un raport cu ultimele stiri din universitate
Prezentare Carte
Security, Safety and Continuity on Agrifood Chain



Autor: Silvius STANCIU
Pret: 31,00 £ RON
Ce resurse ati dori sa gasiti aici pe site?
Str. Domnească, nr. 47, 800008 – Galaţi,ROMANIA
Fax: (+40) 236 46.13.53
Copyright© 2009 Universitatea Dunarea de Jos - Galati. All rights reserved