Universitate cu "GRAD DE ÎNCREDERE RIDICAT" acordat de A.R.A.C.I.S. în 2008 şi 2013
 
Departamente
Viață studențească
Orașul Galați
Casa de cultura a studentilor
UGAL on web

ISTORIA ROMÂNILOR cu academicianul Ioan Aurel Pop

 

Academicianul Ioan Aurel Pop se întâlneşte marţi, 16 noiembrie 2010, cu studenţii gălăţeni. Cu intenţia de a susţine o serie de conferinţe în universităţi ale Republicii Moldova, academicianul Ioan Aurel Pop va poposi şi la Universitatea Dunărea de Jos din Galaţi pentru a-şi lansa volumul "Istoria românilor". Cu această ocazie, va susţine şi o cuvântare in memoriam prof.dr. Vasile Lica.

Sunt invitaţi atât studenţi şi profesori din domeniu cât şi orice persoană interesată în a cunoaşte mai bine problemele esenţiale ale istoriei românilor. Întâlnirea va avea loc în sala A208 si va începe la ora 14.30.

Miercuri, 17 noiembrie a.c., academicianul Ioan Aurel Pop se va afla la Universitatea "Bogdan Petriceicu Haşdeu" din Cahul, unde, începand cu ora 11.00, va vorbi studenţilor moldoveni despre "Românii şi ţara (ţările) lor". Vor urma conferinţele: "Miturile şi istoria românilor" la Universitatea de Stat din Chişinău, în data de 18 noiembrie, începând cu ora 10.00, şi "Destinul european al românilor - între Occidentul latin şi Orientul bizantin", în data de 19 noiembrie, de la ora 9.30, la Universitatea de Stat "A. Russo" din Bălţi.

Conferinţele se vor desfăşura cu sprijinul financiar al Departamentului pentru Românii de Pretutindeni, în parteneriat cu Universităţile gazdă.

|n cadrul fiecărei conferinţe, va fi prezentată cartea prof.dr. Ioan Aurel Pop, "Istoria Românilor". Fiecare participant la conferinţă va primi din partea Departamentului pentru Românii de Pretutindeni un exemplar gratuit al cărţii.

Ioan Aurel Pop, profesor la Facultatea de Istorie şi Filosofie din cadrul Universităţii "Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca şi director al Centrului de Studii Transilvane al Academiei Romane din Cluj-Napoca, este cel mai tânăr membru al Academiei Române, devenind membru deplin al acestui for la doar 55 de ani, ca recunoaştere pentru opera sa de cercetare a istoriei românilor.

Persoană de contact : Cristi Dumitru, tel. 0730290025, e-mail cristi.dumitru@dprp.gov.ro




 
Login
Cautare
cuvinte cheie
Introdu adresa de email pentru a primi un raport cu ultimele stiri din universitate
Prezentare Carte
Security, Safety and Continuity on Agrifood Chain



Autor: Silvius STANCIU
Pret: 31,00 £ RON
Ce resurse ati dori sa gasiti aici pe site?
Str. Domnească, nr. 47, 800008 – Galaţi,ROMANIA
Fax: (+40) 236 46.13.53
Copyright© 2009 Universitatea Dunarea de Jos - Galati. All rights reserved