Universitate cu "GRAD DE ÎNCREDERE RIDICAT" acordat de A.R.A.C.I.S. în 2008 şi 2013
 
Departamente
Viață studențească
Orașul Galați
Casa de cultura a studentilor
UGAL on web

LA FRONTIERELE CIVILIZAŢIILOR. IDENTITATE ŞI ALTERITATE ÎN CONŞTIINŢA LOCUITORILOR BASARABIEI (1812-PREZENT)

 

 Catedra de Istorie a Facultăţii de Istorie, Filosofie şi Teologie din cadrul UDJG şi Asociaţia Profesorilor de Istorie de la Dunărea de Jos, cu sprijinul financiar al Departamentului pentru Românii de Pretutindeni, organizează, în perioada 21-23 octombrie 2010, Conferinţa Internaţională „La frontierele civilizaţiilor. Identitate şi alteritate în conştiinţa locuitorilor Basarabiei (1812-prezent)".

Participă specialişti de renume în domeniu, de la universităţi şi instituţii de specialitate din Moldova (Universitatea de Stat din Moldova, Academia de Studii Economice din Moldova, Institutul de Istorie, Stat şi Drept al Academiei de Ştiinţe a Moldovei, Liceul Teoretic Româno-Francez „Gh. Asachi" din Chişinău, Universitatea Liberă Internaţională din Moldova, Academia de Transport, Informatică şi Telecomunicaţii din Moldova, Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă" din Chişinău, Liceul Teoretic „Al.I.Cuza" din Chişinău, Universitatea de Stat „B.P.Haşdeu" din Cahul), Ucraina (Universitatea „I.I.Mecinicov" din Odesa, Universitatea Tehnică din Krivoi Rog) şi România (Universitatea din Bucureşti, Institutul de Istorie „A.D. Xenopol" din Iaşi, Universitatea „Lucian Blaga" din Sibiu, Universitatea „Ovidius" din Constanţa, Centrul de Istorie şi Civilizaţie Europeană din Iaşi, Institutul de Istorie „N.Iorga" din Bucureşti, Universitatea „Ştefan cel Mare" din Suceava, Arhiepiscopia Dunării de Jos din Galaţi, Universitatea „Valahia" din Târgovişte, Universitatea „Al.I.Cuza" din Iaşi, Academia de Înalte Studii Militare din Bucureşti, Institutul Naţional pentru Studiul Totalitarismului din Bucureşti, Muzeul Marinei Române din Constanţa, Muzeul de Istorie din Galaţi, Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii din Bucureşti, Arhivele Naţionale din Iaşi, Universitatea „Dunărea de Jos" din Galaţi).

Participarea numeroasă (peste 60 de lucrări vor fi prezentate în cele 3 zile de conferinţă) este completată de prezenţa unor renumite personalităţi în domeniul istoriei: academicianul Alexandru Zub, binecunoscutul istoric Gheorghe Buzatu, prof. Vitali Stetskevych, prof. Igor Şarov, prof. Sergiu Matveev, muzeograful Andreea Atanasiu Croitoru, cercetătorul Daniela Buşă ş.a. Conferinţa se va desfăşura pe două secţiuni: „Istorie modernă şi istorie a culturii" şi „Istorie contemporană şi reflecţii din perspectivă geopolitică", care la rândul lor vor cuprinde teme de istorie, geopolitică, istoria culturii şi antropologie culturală de la 1812 (de când Moldova a fost cedată Rusiei ţariste) până în prezent.

Deschiderea oficială a lucrărilor Conferinţei internaţionale „La frontierele civilizaţiilor. Identitate şi alteritate în conştiinţa locuitorilor Basarabiei (1812-prezent)" va avea loc joi, 21 octombrie 2010, în amfiteatrul D12 (Corp D, Str. Domnească nr. 111), începând cu ora 9.30.

Persoană de contact: conf.dr. Mihaela-Denisia Liuşnea, secretar ştiinţific Facultatea de Istorie, Filosofie şi Teologie din cadrul UDJG, tel. 0740947524.




 
Login
Cautare
cuvinte cheie
Introdu adresa de email pentru a primi un raport cu ultimele stiri din universitate
Prezentare Carte
Security, Safety and Continuity on Agrifood Chain



Autor: Silvius STANCIU
Pret: 31,00 £ RON
Ce resurse ati dori sa gasiti aici pe site?
Str. Domnească, nr. 47, 800008 – Galaţi,ROMANIA
Fax: (+40) 236 46.13.53
Copyright© 2009 Universitatea Dunarea de Jos - Galati. All rights reserved