Universitate cu "GRAD DE ÎNCREDERE RIDICAT" acordat de A.R.A.C.I.S. în 2008 şi 2013
 
Departamente
Viață studențească
Orașul Galați
Casa de cultura a studentilor
UGAL on web

Limba română – de la „limbă de stat” la limbă de comunicare în Găgăuzia, Republica Moldova

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi împreună cu Direcţia Generală de Învăţământ UTA Găgăuzia
în parteneriat cu Ministerul Educaţiei din Republica Moldova organizează la Comrat, în perioada 4-6 decembrie, conferinţa de finalizare a proiectului Limba română – de la „limbă de stat” la limbă de comunicare în UTA Găgăuzia, Republica Moldova.

Deschiderea lucrărilor va avea loc în sala de conferinţe a Universităţii de Stat din Comrat, începând cu ora 10.00. Lucrările conferinţei vor fi deschise de către Rectorul Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi, Prof. dr. ing. Iulian Gabriel Bîrsan.

Proiectul a avut ca obiectiv general încurajarea şi sprijinirea utilizării limbii române ca limbă de instruire în şcoală şi limbă de comunicare în UTA Găgăuzia, Republica Moldova, prin înfiinţarea de clase pilot cu predare în limba română şi oferirea unui program de formare profesională cadrelor didactice specializate din unităţi de învăţământ (preşcolar şi primar) reprezentative din cele trei raioane ale Unităţii Autonome Teritoriale Găgăuzia (Comrat, Ceadîr-Lunga şi Vulcăneşti), în baza protocolului de colaborare cu Direcţia de Învăţământ din UTAG.

Prin acest proiect educaţional s-a urmărit implementarea de noi strategii didactice pentru optimizarea procesului de învăţare a limbii române ca limbă nematernă în grădiniţele şi şcolile din UTA Găgăuzia, rezultatul aşteptat fiind, în primul rând, îmbunătăţirea calităţii şi creşterea performanţei actului educativ în şcolile cu predare a limbii române (şi în limba română) din UTAG.

Iniţiatorii proiectului sunt Conf. dr. ing. Nicolae DIACONU, Conf. dr. Gina Aurora NECULA şi Conf. dr. Ionel APOSTOLATU.

În cadrul proiectului au colaborat, în calitate de formatori, specialişti din cadrul Institutului Limbii Române ca Limbă Europeană al Universităţii „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca, recunoscuţi în domeniul predării limbii române ca limbă nematernă: Conf. dr. Elena PLATON (directorul Institutului) şi Asist. drd Antonela-Carmen ARIEŞAN-SIMION. Echipa proiectului a beneficiat de expertiza doamnei Angela POPOVICI, doctor în pedagogie, consultant în Ministerul Educaţiei din Republica Moldova, expert naţional în predarea limbii române ca limbă nematernă. De asemenea, proiectul a primit şi sprijinul Inspectoratului Şcolar Judeţean Galaţi, prin (delegat) Liliana SCÎNTEI, profesor pentru învăţământul primar.



 
Login
Cautare
cuvinte cheie
Introdu adresa de email pentru a primi un raport cu ultimele stiri din universitate
Prezentare Carte
Security, Safety and Continuity on Agrifood Chain



Autor: Silvius STANCIU
Pret: 31,00 £ RON
Ce resurse ati dori sa gasiti aici pe site?
Str. Domnească, nr. 47, 800008 – Galaţi,ROMANIA
Fax: (+40) 236 46.13.53
Copyright© 2009 Universitatea Dunarea de Jos - Galati. All rights reserved