Universitate cu "GRAD DE ÎNCREDERE RIDICAT" acordat de A.R.A.C.I.S. în 2008 şi 2013
 
Departamente
Viață studențească
Orașul Galați
Casa de cultura a studentilor
UGAL on web

Manifestări ale creativității limbajului uman, sub lupa specialiștilor de la „Dunărea de Jos”

Facultatea de Litere a Universității „Dunărea de Jos” din Galați,  prin Departamentul de literatură, lingvistică şi jurnalism și Centrul de cercetare Comunicare interculturală şi literatură, în colaborare cu Universitatea Liberă Internaţională din Moldova, Chişinău, Institutul de Cercetări Filologice şi Interculturale din Moldova și Biblioteca Judeţeană „V.A. Urechia” organizează, în intervalul 6-7 iunie, Conferința Internațională „Lexic comun/Lexic specializat”, ajunsă la a VII-a ediție. Specialiști - lingviști, doctoranzi și masteranzi pasionați de fenomenul lingvistic - vor discuta în acest an, despre manifestări ale creativității limbajului uman.

Cu această ocazie, vor veni să conferențieze în plen, specialişti renumiţi în domeniu - prof. univ. dr. Stelian Dumistrăcel de la Institutul de Filologie Română „A. Philippide”, Iaşi, prof. univ. dr. Alexandra Cuniță și conf. univ. dr. Cristian Moroianu de la Universitatea din Bucureşti.

Vineri după amiază, în prima zi a Conferinței, se va organiza, la sediul Facultății din Domnească nr. 111, o Masă rotundă cu tema „Curente şi tendinţe în lingvistica secolului nostru”, care va aduce în discuţie puncte de vedere diferite asupra cercetării fenomenelor de limbă, urmată de o sesiune de lansări de carte. Semnalăm, în mod deosebit, prezentarea volumului distins cu Premiul Academiei Române, „Moromeţii”, ultimul capitol, semnat de colegul nostru, lect. univ. dr. Sorin Preda, nepotul scriitorului Marin Preda.

Sâmbătă dimineață manifestarea va continua cu susţinerile în plen ale conf. univ. dr. Victor Untilă,  de la Universitatea Liberă Internaţională din Republica Moldova, ale prof. univ. dr. Simona Antofi, prof. univ. dr. Doiniţa Milea și lect. univ. dr. Cătălin Enică, de la Universitatea  „Dunărea de Jos” din Galaţi.  În aceeaşi zi, la ora 14.00, este programată o dezbatere ce aduce în fața cercetătorilor o temă extrem de actuală: Lexicologia computerizată – preocupare majoră a centrelor de cercetare lexicografică şi lexicologică din România şi din Uniunea Europeană. Moderatori ai acțiunii vor fi profesori şi cercetători de la Institutul de Cercetări Filologice şi Interculturale din Moldova şi de la Institutul de Lingvistică „Iorgu Iordan-Al. Rosetti”,  Bucureşti.



 
Login
Cautare
cuvinte cheie
Introdu adresa de email pentru a primi un raport cu ultimele stiri din universitate
Prezentare Carte
Security, Safety and Continuity on Agrifood Chain



Autor: Silvius STANCIU
Pret: 31,00 £ RON
Ce resurse ati dori sa gasiti aici pe site?
Str. Domnească, nr. 47, 800008 – Galaţi,ROMANIA
Fax: (+40) 236 46.13.53
Copyright© 2009 Universitatea Dunarea de Jos - Galati. All rights reserved