Universitate cu "GRAD DE ÎNCREDERE RIDICAT" acordat de A.R.A.C.I.S. în 2008 şi 2013
 
Departamente
Viață studențească
Orașul Galați
Casa de cultura a studentilor
UGAL on web

Mărturiile unui doctorand din Coasta de Fildeș

Doctorandul Antoine KOUAKOU din Coasta de Fildeș a beneficiat în anul universitar 2007-2008, de o bursă „Eugen Ionescu”. Și-a efectuat stagiul de cercetare la Facultatea de Litere, de la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, în cadrul colectivului de cercetare Lexic comun / Lexic specializat. Ca bursier „Eugen Ionescu”, consideră că perioada petrecută în Galați reprezintă apogeul carierei sale de cercetător. Aici a avut oportunitatea să construiască relații științifice fructuoase și, de asemenea, să-și aprofundeze cercetarea despre filozofia lui Martin Heidegger. Teza de doctorat susținută la Universitatea „Cocody”, din Coasta de Fildeș, în 2010, a fost apreciată cu titlul „MAGNA CUM LAUDE”.

În urma perioadei de cercetare la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, Antoine a participat la conferințe internaționale, publicând articole în reviste de specialitate. Pentru Antoine, experienţa „Eugen Ionescu” a fost marcantă atât din punct de vedere științific, cât și cultural. Oamenii cunoscuți aici, cu amabilitatea şi interesul de a te face să te bucuri de tot ce te înconjoară, l-au impresionat extrem de plăcut. Această experienţă poate ajuta pe oricine să promoveze valorile comune ale culturilor din diferite țări și chiar continente. De aceea, pentru Antoine, „România reprezintă o a doua patrie”.

Citiți impresiile lui Antoine despre ceea ce a putut face cu experiența dobândită la Universitatea noastră: http://www.auf.org/actualites/temoignages-des-anciens-boursiers-eugen-ionescu/

Trimiteți-ne poveștile dumneavoastră de succes la adresa international@ugal.ro. Ne-am bucura să le redactați în engleză sau franceză.



 
Login
Cautare
cuvinte cheie
Introdu adresa de email pentru a primi un raport cu ultimele stiri din universitate
Prezentare Carte
Security, Safety and Continuity on Agrifood Chain



Autor: Silvius STANCIU
Pret: 31,00 £ RON
Ce resurse ati dori sa gasiti aici pe site?
Str. Domnească, nr. 47, 800008 – Galaţi,ROMANIA
Fax: (+40) 236 46.13.53
Copyright© 2009 Universitatea Dunarea de Jos - Galati. All rights reserved