Universitate cu "GRAD DE ÎNCREDERE RIDICAT" acordat de A.R.A.C.I.S. în 2008 şi 2013
 
Departamente
Viață studențească
Orașul Galați
Casa de cultura a studentilor
UGAL on web

MASTERAT şi DOCTORAT în NANOMATERIALE la UDJG

 

Nanotehnologiile şi nanomaterialele s-au impus în ultimul deceniu ca un domeniu de mare actualitate şi cu mare dinamică. Impactul nanotehnologiilor asupra dezvoltării industriale şi a societăţii este considerat revoluţionar, comparabil cu impactul pe care l-a avut în ultimele decenii dezvoltarea tehnologiei informaţiei. Deja, multe nanomateriale sunt utilizate şi se preconizează că jumătate dintre noile materiale care vor apărea vor fi obţinute cu ajutorul nanotehnologiilor în domenii ca: electronică, informatică şi comunicaţii, tehnică militară, bioinginerie şi biomedicină, industriile farmaceutică şi cosmetică, surse alternative de energie, construcţii,  aeronautică, ingineria mediului, etc.

În perspectiva evoluţiei raportului cerere/ofertă pe piaţa forţei de muncă din domeniul Ştiinţa şi ingineria materialelor, este unanim acceptat faptul că în viitor cererea de specialişti în domeniul Nanotehnologii şi Nanomateriale va creşte şi că programele de învăţământ/educaţie (pentru pregătirea de specialişti cu înaltă calificare) în acest domeniu reprezintă o prioritate.

La Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi, Facultatea de Metalurgie şi Ştiinţa Materialelor, în cadrul domeniului de licenţă Ingineria MATERIALELOR, este acreditat şi functionează programul de studii universitare de masterat Nanotehnologii şi Materiale Multifuncţionale (N.M.M.). Aceste studii universitare de masterat pot fi completate cu pregatirea avansată prin doctorat în materiale micro/nanostructurate.

Planul de învăţământ al specializării de Masterat N.M.M. cuprinde discipline de bază (Bazele teoretice ale nanomaterialelor  şi nanotehnologiilor,  Metode avansate de investigare a materialelor), discipline de aprofundare (Nanomateriale multifuncţionale şi inteligente Materiale hibride şi nanocompozite, Nanomateriale metalice şi pe bază de carbon,  Acoperiri de protecţie multifuncţionale, Materiale pentru energii regenerabile si protectia mediului, Biomateriale), precum şi discipline complementare ca Strategii şi programe europene în domeniul (nano)materialelor, Inovare şi transfer tehnologic în domeniul materialelor avansate, Riscuri tehnologice şi impact de mediu în domeniul nanomaterialelor sau Management integrat calitate, mediu, sănătate şi securitate a muncii.

Cadrele didactice şi masteranzii de la specializarea de masterat N.M.M. sunt şi/sau vor fi implicaţi în cercetări în domeniul obţinerii unor materiale multifuncţionale micro şi nanostructurate cu impact major în: Utilizarea formelor alternative de energie şi stocarea energiei, Microelectronică, Optoelectronică, Comunicaţii, Funcţionalizarea/Protecţia suprafeţelor, Biomateriale, Îmbunătăţirea securităţii mediului şi a vieţii. Aceste domenii se înscriu în aria ştiinţifică a domeniului de masterat şi sunt incluse în programul strategic de cercetare al facultăţii.

Studenţii masteranzi vor fi încurajaţi şi sprijiniţi/coordonaţi să participe la activităţi de cercetare, să redacteze lucrări ştiinţifice care să includă rezultatele cercetărilor proprii şi care să fie prezentate la diferite manifestări ştiinţifice naţionale şi internaţionale şi publicate în reviste de specialitate.

Toţi masteranzii acestei specializări au posibilitatea să efectueze stagii de pregătire (de 3-9 luni) în universităţi şi institute de cercetare de prestigiu din Europa cu care UDJG are relaţii de colaborare (Portugalia, Franţa, Germania, Anglia, Italia, Belgia, Finlanda) cu participarea lor la cursuri şi/sau realizarea unor cercetări avansate pentru proiectul de dizertaţie. De asemenea, studenţii care sunt interesaţi pot să se implice în activitatea de cercetare din cadrul unor proiecte de cercetare naţionale şi internaţionale. Aceste experienţe vor fi deosebit de importante pentru dobândirea unei expertize care să-i ajute în accederea la statutul de doctorand şi, ulterior, la cel de cercetător în ţară sau în străinătate, dar şi în analizarea posibilităţii de a porni o afacere proprie legată de obţinerea sau comercializarea de produse şi dispozitive pe bază de nanomateriale şi nanotehnologii.

Admiterea pentru ciclul de studii universitare de masterat începe în data de 6 septembrie 2010, iar pentru studii universitare de Doctorat, în data de 30 august 2010. Mai multe amănunte se găsesc pe www.ugal.ro  

 

 




 
Login
Cautare
cuvinte cheie
Introdu adresa de email pentru a primi un raport cu ultimele stiri din universitate
Prezentare Carte
Security, Safety and Continuity on Agrifood Chain



Autor: Silvius STANCIU
Pret: 31,00 £ RON
Ce resurse ati dori sa gasiti aici pe site?
Str. Domnească, nr. 47, 800008 – Galaţi,ROMANIA
Fax: (+40) 236 46.13.53
Copyright© 2009 Universitatea Dunarea de Jos - Galati. All rights reserved