Universitate cu "GRAD DE ÎNCREDERE RIDICAT" acordat de A.R.A.C.I.S. în 2008 şi 2013
 
Departamente
Viață studențească
Orașul Galați
Casa de cultura a studentilor
UGAL on web

MEDALIA ŞI DIPLOMA DE ONOARE ÎN TRIBOLOGIE

Academia Civică Interdisciplinară din Sofia, Bulgaria, acordă anual premii pentru rezultate deosebite în domeniul Tribologiei şi al ştiinţelor interdisciplinare. Anul acesta, premiul "Medalia si Diploma de onoare" al Academiei Civice Interdisciplinare din Sofia a fost acordat

domnului prof.dr.ing. Aleksandar Rac de la Facultatea de Inginerie Mecanică a Universităţii din Belgrad, Serbia şi doamnei prof.dr.ing. Minodora Rîpă de la Facultatea de Mecanică a  Universităţii "Dunărea de Jos" din Galaţi. Este pentru prima dată când acest premiu este acordat unei femei cu realizări în domeniul Tribologiei.

Festivitatea a avut loc în cadrul Conferinţei naţionale cu participare internaţională BULTRIB'11, pe data de 28 octombrie 2011, la Universitatea Tehnică din Sofia.

În cadrul festivităţii de conferire a Medaliei şi Diplomei de onoare doamnei profesor dr. ing. Minodora RÎPĂ, prof. DSc Nyagol Manolov, preşedintele Academiei Civice Internaţionale  a menţionat că premiul este acordat ca recunoaştere şi apreciere pentru realizările în Tribologie, ca ştiinţă fundamentală interdisciplinară, pentru promovarea acestei ştiinţe în Peninsula balcanică, cât şi pentru contribuţia semnificativă la organizarea, dezvoltarea şi succesul Asociaţiei Balcanice de Tribologie (BTA - Balkan Tribological Association) şi a Conferinţelor BALKANTRIB.

Asociaţia Balcanică de Tribologie (BTA - Balkan Tribological Association) a fost fondată în 1993, la iniţiativa Societăţii Bulgare de Tribologie, ca organizaţie neguvernamentală a specialiştilor în tribologie din ţările balcanice, membrii fondatori fiind din Bulgaria, Grecia, Macedonia, România, Turcia şi Iugoslavia. Înfiinţarea BTA s-a hotărât la prima Conferinţă balcanică de Tribologie, BALKANTRIB, care a avut loc la Sofia, în 1993.

Academia Civică Interdisciplinară din Sofia, Bulgaria (ICA - Interdisciplinary Civic Academy - Sofia, Bulgaria) a fost fondată în 1999, la iniţiativa BTA, având ca misiune principală popularizarea ideilor ştiinţifice, tehnologice şi metodologice ale tribologiei cu implicaţii în societatea civilă, industrie şi educaţie inginerească. Academia Civică Interdisciplinară îşi publică aceste idei în propriul jurnal numit Contacte. Ca entitate legală, ICA are statut de centru educaţional şi academic pentru pregătirea şi dezvoltarea specialiştilor în tribologie şi alte domenii ştiinţifice interdisciplinare pentru societatea civilă.




 
Login
Cautare
cuvinte cheie
Introdu adresa de email pentru a primi un raport cu ultimele stiri din universitate
Prezentare Carte
Security, Safety and Continuity on Agrifood Chain



Autor: Silvius STANCIU
Pret: 31,00 £ RON
Ce resurse ati dori sa gasiti aici pe site?
Str. Domnească, nr. 47, 800008 – Galaţi,ROMANIA
Fax: (+40) 236 46.13.53
Copyright© 2009 Universitatea Dunarea de Jos - Galati. All rights reserved