Universitate cu "GRAD DE ÎNCREDERE RIDICAT" acordat de A.R.A.C.I.S. în 2008 şi 2013
 
Departamente
Viață studențească
Orașul Galați
Casa de cultura a studentilor
UGAL on web

Pol de educație și de cercetare la Dunărea de Jos

În perioada 10.04.2010 - 09.12.2014, Facultatea de Știința și Ingineria Alimentelor din cadrul Universității ”Dunărea de Jos” din Galaţi a implementat proiectul intitulat „Reabilitarea, modernizarea, retehnologizarea şi reechiparea infrastructurii educaţionale universitare în vederea creării la Galaţi a unui pol de educaţie şi de cercetare tehnologică în domeniul ştiinţei şi ingineriei alimentelor”, cerere de finantare nr. SE/22/3/3.4/199/19.06.2009, contract de finantare nr. 695 din 09.04.2010.

Proiectul a fost finanțat în cadrul Programului Operaţional Regional 2007 - 2013, Axa prioritară 3: „Îmbunătăţirea infrastructurii sociale”, Domeniul major de intervenţie 3.4 – „Reabilitarea /modernizarea /dezvoltarea şi echiparea infrastructurii educaţionale preuniversitare, universitare şi a infrastructurii pentru formare profesională continuă”.

Contractul de finanţare a fost semnat cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, în calitate de Autoritate de Management şi cu Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud-Est, în calitate de Organism Intermediar.

Pe parcursul derulării proiectului au fost realizate următoarele obiective generale și specifice:
  • îmbunătăţirea infrastructurii educaţionale universitare din cadrul Facultăţii de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor prin modernizarea, reabilitarea, retehnologizarea si echiparea cu utilaje moderne a trei stații pilot (stația pilot de prelucrare a laptelui, stația pilot de obținere a produselor de carne, stația pilot de obținere a berii);
  • crearea în regiunea Sud-Est a unui Centru de pregătire profesională care asigură suportul unei dezvoltări durabile în domeniul ştiinţei şi ingineriei alimentelor;
  • dezvoltarea infrastructurii educaționale prin achiziționarea de echipamente tehnologice de cercetare care să permită noi facilități de instruire profesională și abordarea unor teme de cercetare în concordanță cu cerințele actuale în domeniul științei și ingineriei alimentelor.

Rezultatele proiectului sunt:
  • înființarea polului de pregătire profesională, intitulat TehnIA, dotat cu spații și echipamente la nivelul cerințelor europene de calitate și siguranță în domeniul științei  și ingineriei alimentelor;
  • creșterea calității  formării profesionale a absolvenților Facultății de Știința și Ingineria Alimentelor prin activitățile didactice și de cercetare derulate în spațiile reamenajate, retehnologizate și reechipate;
  • dobândirea de noi abilități și competente profesionale, însușirea, întelegerea și aplicarea noilor cunoștințe în cadrul proceselor de muncă, dar și perfecționarea metodelor de muncă;
  • creșterea gradului de atractivitate al facultății în rândul absolvenților de liceu și a adresabilității programelor de studii pentru tineri;
  • creșterea interesului în abordarea temelor de cercetare în domeniul tehnologiilor (carne, lapte, bere);
  • organizarea de stagii de pregătire profesională cu scopul dezvoltării abilităților personale și a competențelor profesionale, dar și a creșterii interesului în rândul participanților la procesul educațional de a adopta și folosi instrumente tehnologice noi;
  • asigurarea cadrului optim pentru activitatea de perfecţionare, specializare şi/sau elaborare de lucrări de grad pentru absolvenţii din învăţământul superior cu profil de industrie alimentară, care activează în unităţile industriale din domeniu, existente în regiunea Sud-Est şi alte regiuni de dezvoltare, dar şi cadrelor didactice din învăţământul preuniversitar cu profil alimentar (licee de profil şi şcoli de artă şi meserii);
  • încheierea de acorduri de cooperare cu agenții economici din zona cu scopul promovării tehnologiilor rezultate din cercetările elaborate în laboratoarele și stațiile pilot nou create, dar și pentru valorificarea resurselor materiale și umane locale;
  • publicarea de articole în journale de specialitate cu impact la nivel național sau internațional;
  • creșterea vizibilității Facultății de Știința și Ingineria Alimentelor prin participarea la conferințe naționale, internaționale.
Valoarea totală a bugetului proiectului a fost de 14.072.341,85 lei lei, din care suma de 10.042.608,99 lei a reprezentat valoarea finaţării nerambursabile.

Informații suplimentare privind activitățile și rezultatele proiectului pot fi consultate la pagina web: http://sia.ugal.ro/respia/index.html



 
Login
Cautare
cuvinte cheie
Introdu adresa de email pentru a primi un raport cu ultimele stiri din universitate
Prezentare Carte
Security, Safety and Continuity on Agrifood Chain



Autor: Silvius STANCIU
Pret: 31,00 £ RON
Ce resurse ati dori sa gasiti aici pe site?
Str. Domnească, nr. 47, 800008 – Galaţi,ROMANIA
Fax: (+40) 236 46.13.53
Copyright© 2009 Universitatea Dunarea de Jos - Galati. All rights reserved