Universitate cu "GRAD DE ÎNCREDERE RIDICAT" acordat de A.R.A.C.I.S. în 2008 şi 2013
 
Departamente
Viață studențească
Orașul Galați
Casa de cultura a studentilor
UGAL on web

Prima promoție de Masterat Teatru Muzical de la Galați s-a lansat la Cotroceni

Lansarea publică a primei promoții de Masterat Teatru Muzical din România (organizat în baza unui acord internațional între Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați și Academia Centrală de Dramă din Beijing, R. P. Chineză) a avut loc vineri, 12 iunie 2015, la București, în sala de teatru a Administrației Prezidențiale.

La eveniment au fost prezenți: Consilierul Prezidențial din cadrul Departamentului Cultură, Culte – Sergiu Nistor, Ambasadorul R.P.Chineze în România, Excelenţa Sa Xu Feihong, șeful Direcţiei învățământ superior din cadrul aceleiași ambasade, Bian Zhengdong, atașatul cultural al Ambasadei SUA, Marjorie A. Stern,  Secretarul de Stat în cadrul Ministerului Culturii, Bogdan Stanoevici, Secretarul de Stat în cadrul Ministerului Educaţiei și Cercetării Științifice, Gigel Paraschiv, Directorul General pentru  Învățământ Superior  în cadrul aceluiași minister, Ioan Ștefan Groza, alături de rectorul Universității „Dunărea de Jos” din Galaţi, Iulian Bîrsan, Roxandra Hogea de la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, Sergiu Anghel, președinele Senatului de la UNATC Bucureşti, Nelida Nedelcuţ, prorectorul Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, precum și președintele Fundaţiei Centrul de tineret pentru UNESCO din România, Corneliu Dumitriu.

În cuvântul rostit pe scenă, în fața rectorului Universității „Dunărea de Jos” din Galați, dar și a invitaților, Consilierul Prezidențial Sergiu Nistor a declarat: „Aș dori ca prezența studenților gălățeni în spațiul Administrației Prezidențiale să constituie acea încurajare de care cred că toată lumea are nevoie atunci când se angajează pe un astfel de drum, la capătul căruia, cu ajutorul profesorilor și al tuturor celor ce văd în cultură o șansă,  să ajungă acolo unde și-au propus. Felicit organizatorii, Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați și Fundaţia Centrul de tineret pentru UNESCO din România și vă doresc să petreceți câteva clipe memorabile în compania primei promoții de absolvenți ai Masteratului de Teatru Muzical din România!”.

Spectacolul prezentat la Cotroceni, musicalul „I Love You, You’re Perfect, Now Change!”, pregătit la Beijing, în perioada septembrie-decembrie 2014, în coordonarea profesorilor chinezi (regia – Zhao Yong Bin), îi are în distribuție pe: Elena Belciu, Alin Costea, Maria Magdalena Dănăilă, Gabriel Enache Nistor, Claudia Iancu, Elena Carmina Ilie, Nadejda Manoli, Georgeta Nedelcu, Dan Radu și Nicolae Trandafir.

Cu același prilej, la București s-au  purtat discuții la nivelul conducerii unor instituții reprezentative de învățământ superior pentru ca Programul de masterat, unic în România, să se poată transforma, începând din anul 2016, într-un Masterat național de teatru muzical. Alături de profesorii români din București, Iași și Târgu-Mureș, invitați la Galați, prima promoție de absolvenți ai acestui program, demarat în 2013, a beneficiat și de experiența unor artiști pedagogi din Marea Britanie (Guilford School of Acting London), Norvegia (Colegiul Norvegian de Teatru Muzical din Oslo) și China (Acadmia Centrală de Dramă din Beijing, China).



 
Login
Cautare
cuvinte cheie
Introdu adresa de email pentru a primi un raport cu ultimele stiri din universitate
Prezentare Carte
Security, Safety and Continuity on Agrifood Chain



Autor: Silvius STANCIU
Pret: 31,00 £ RON
Ce resurse ati dori sa gasiti aici pe site?
Str. Domnească, nr. 47, 800008 – Galaţi,ROMANIA
Fax: (+40) 236 46.13.53
Copyright© 2009 Universitatea Dunarea de Jos - Galati. All rights reserved