Universitate cu "GRAD DE ÎNCREDERE RIDICAT" acordat de A.R.A.C.I.S. în 2008 şi 2013
 
Departamente
Viață studențească
Orașul Galați
Casa de cultura a studentilor
UGAL on web

PRIMA PROMOŢIE DE MEDICI DE LA GALAŢI

 

53 viitori medici, absolvenţi ai Facultăţii de Medicină şi Farmacie din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos" din Galaţi au participat la ultimul lor curs ca „medicinişti". Într-o atmosferă extrem de încărcată de emoţii, absolvenţi, profesori, părinţi, rude, prieteni şi invitaţi au parcurs unul dintre cele mai frumoase cursuri festive: cursul de final de facultate al primei promoţii de absolvenţi ai specializării Medicină generală de la Galaţi.

Într-un remember oferit celor prezenţi în sala de festivităţi a Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii, sală care s-a dovedit a fi neîncăpătoare, absolvenţii au recunoscut că: „Am început timid. Am aplicat mai întâi pe noi, apoi am învăţat şi am primit lecţii de viaţă. Şi speram să nu se termine...". Cei şase de ani de facultate s-au terminat, dar drumul absolvenţilor este abia la început. Au primit încurajări de la toţi cei prezenţi la cursul festiv.

 

ÎnaltPreaSfinţiaSa prof.dr. Casian Crăciun, Arhiepiscopul „Dunării de Jos" - „Oamenii înţelepţi nu vindecă numai cu medicamente. De aceea a apărut prietenul nostru medicul de familie, pentru a face şi prevenţie. Medicul în exerciţiul funcţiunii trebuie să uite că e om. Este un înger al sănătăţii trimis pentru a face bine oamenilor.

Nu ai ce căuta la medicină până nu scoţi răul din tine. Atâta timp cât răul există în tine nu poţi scoate răul din ceilalţi.

Leacurile în mâna cui nu trebuie devin otrăvuri."

 

Dumitru Nicolae, primarul municipiului Galaţi - „Îl felicit pe decan, care este un catâr ca şi mine, că a ţinut morţiş să facă Medicină la Galaţi şi i-a reuşit. Nu mai vrem trenul de Bucureşti sau de Tg Mureş. Vrem să avem şi la Galaţi medicină de excelenţă. Iar dvs o puteţi continua. Mă bucur mai mult decât credeţi dvs. şi m-aş bucura şi mai mult să nu ajung pe mâna dvs.".

 

Prof.dr.ing. Viorel Mînzu, rectorul UDJG - „Vin cu mare bucurie la acest eveniment intern al universităţii. Observ că avem aici mai multe categorii de oameni fericiţi în sală. În primul rând, absolvenţii, care, deşi veţi da licenţa la Bucureşti, sunteţi produsul nostru. Bucuria din ochii dvs. îmi confirmă că aţi terminat un lucru greu, pentru care aţi muncit mult. Numai bucuria unui lucru obţinut cu greu vă dă această strălucire. În al doilea rând sunt părinţii care văd că investiţia lor are finalitatea dorită. Fericiţi sunt şi cei din primele rânduri, medicii-profesori. Mulţumiţi suntem şi noi, cei din conducerea universităţii şi a facultăţii, care ne bucurăm că am găsit soluţii la multiplele probleme apărute pe parcurs. Dacă unele soluţii nu v-au satisfăcut, ne cerem scuze, dar sunt convins că pregătirea fundamentală a dvs. nu a avut de suferit. Vă aşteaptă încă momente dificile, dar sunt convins că ştiţi ce vine şi că v-aţi pregătit pentru asta. Sper să nu renunţaţi la această profesie nobilă. Ne aşteptăm să obţineţi rezultate bune la licenţă şi la rezidenţiat. Nu sunteţi doar o promoţie. Sunteţi prima promoţie de medici de la Galaţi. Vă urez sănătate, o carieră profesională aşa cum vă doriţi şi să nu uitaţi să treceţi să vă mai vedeţi profesorii".

 

Prof.dr. Aurel Nechita, decanul Facultăţii de Medicină şi Farmacie a UDJG - „În 2004 v-am promis că o să am grijă de voi, bobocii, şi că o să vă  urmăresc pas cu pas. Lucru pe care l-am făcut. Acum, vă aflaţi în rolul drumeţului care vede în faţă denivelări, prăpastii, dar şi culmi înalte. Vă urez drum bun în viaţă şi, mai presus de toate, să fiţi cinstiţi cu voi înşivă. Şi să nu vă fie frică!".

 

Un moment extrem de emoţionant a fost şi cel în care cei 53 absolvenţi de Medicină generală de la Galaţi au depus Jurământul. A urmat predarea cheii succesului, tradiţie pe care Decanul Aurel Nechita a dorit să o inaugureze cu această primă promoţie de absolvenţi. Astfel, şeful promoţiei 2010 a înmânat cheia omologului său din anul V.

Şi ultima urare a fost tot a decanului: „Să fiţi sănătoşi, frumoşi, voioşi şi să mă invitaţi şi peste 10 ani!".




 
Login
Cautare
cuvinte cheie
Introdu adresa de email pentru a primi un raport cu ultimele stiri din universitate
Prezentare Carte
Security, Safety and Continuity on Agrifood Chain



Autor: Silvius STANCIU
Pret: 31,00 £ RON
Ce resurse ati dori sa gasiti aici pe site?
Str. Domnească, nr. 47, 800008 – Galaţi,ROMANIA
Fax: (+40) 236 46.13.53
Copyright© 2009 Universitatea Dunarea de Jos - Galati. All rights reserved