Universitate cu "GRAD DE ÎNCREDERE RIDICAT" acordat de A.R.A.C.I.S. în 2008 şi 2013
 
Departamente
Viață studențească
Orașul Galați
Casa de cultura a studentilor
UGAL on web

Prinţul Mihai Dimitrie Sturdza - Doctor Honoris Causa al Universităţii "Dunărea de Jos" din Galaţi

Senatul Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi acordă, la propunerea Facultăţii de Istorie, Filosofie şi Teologie, titlul academic de Doctor Honoris Causa al UDJG Prinţului Mihai Dimitrie Sturdza. Ceremonia are loc la data de 18.04.2013, începând cu ora 11.00, în Aula Magna din str. Domnească, nr. 111, corp AE (fostul corp M). Comisia ştiinţifică care a analizat oportunitatea conferirii acestui înalt titlu academic este formată din:

Preşedinte     

- Prof. univ. dr. ing. Iulian Gabriel Bîrsan, Rectorul Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi,

Membru de onoare

- Înalt Preasfinţitul Arhiepiscop Profesor dr. Casian, Arhiepiscopul „Dunării de Jos”,

Membri:

- Prof. univ. dr.  Cliveti Gheorghe – Directorul Institutului de Istorie „A. D. Xenopol” din Iaşi,

- Prof. univ. dr. Ştefan S. Gorovei – Universitatea „Al. I. Cuza” din Iaşi, Directorul Institutului de Heraldică şi Genealogie „Sever Zotta” din Iaşi,

- Prof. univ. dr. Mihai Cojocaru – Universitatea „Al. I. Cuza” din Iaşi,

- Prof. univ. dr. Andrei Pippidi – Universitatea din Bucureşti,

- Prof. univ. dr. Petronel Zahariuc – Universitatea „Al. I. Cuza” din Iaşi, Decanul Facultăţii de Istorie.      

 Date biografice

Mihai Dimitrie Sturdza este strănepotul lui Mihail Sturdza, Domn al Moldovei, creatorul regimului de Porto-Franco la Galaţi. S-a născut în 1943, urmând studiile primare şi liceale la Iaşi şi Bucureşti. În 1952 a fost arestat de regimul comunist, sub acuzaţia de nedenunţare de complot, fiind condamnat la o pedeapsă administrativă executată în diferite lagăre de muncă. Eliberat în 1954, a reuşit să se înscrie la Facultatea de Filologie a Universităţii din Bucureşti, pe care a absolvit-o în 1960. Părăseşte ţara în 1963, stabilindu-se la Paris.

Este diplomat al Institutului de Ştiinţe Politice din Paris fiind angajat, în perioada 1968-1985, la Departamentul de Schimburi Culturale şi Ştiinţifice al Ministerului Afacerilor Externe francez. Este nterpret oficial pentru limba română al Preşedinţilor Franţei, generalul Charles de Gaulle şi Valéry Giscard d’Estaing. Între 1986-1995 a activat ca redactor politic la Departamentul român de la postul de radio "Europa liberă” din München. La încheierea contractului este distins cu o scrisoare de felicitare semnată de Preşedintele S.U.A., Bill Clinton.

Istoric de vocaţie, Mihai Dimitrie Sturdza este autorul unei opere impresionante, acoperind domenii precum: heraldica, genealogia, istoria familiilor nobiliare din sud-estul Europei, statutul internaţional al Ţărilor Române, relaţiile româno-ruse, istoria culturii. Studiile şi volumele Domniei Sale au apărut în periodice şi edituri prestigioase din Paris, München, Bucureşti şi Iaşi.

Pentru mai multe detalii despre eveniment, puteti contacta pe dl Lector dr. George Enache, tel 0788944141, e-mail george.enache [at] ugal.ro




 
Login
Cautare
cuvinte cheie
Introdu adresa de email pentru a primi un raport cu ultimele stiri din universitate
Prezentare Carte
Security, Safety and Continuity on Agrifood Chain



Autor: Silvius STANCIU
Pret: 31,00 £ RON
Ce resurse ati dori sa gasiti aici pe site?
Str. Domnească, nr. 47, 800008 – Galaţi,ROMANIA
Fax: (+40) 236 46.13.53
Copyright© 2009 Universitatea Dunarea de Jos - Galati. All rights reserved