Universitate cu "GRAD DE ÎNCREDERE RIDICAT" acordat de A.R.A.C.I.S. în 2008 şi 2013
 
Departamente
Viață studențească
Orașul Galați
Casa de cultura a studentilor
UGAL on web

prof.dr. Rodrigo Ferrao de PAIVA MARTINS - DOCTOR HONORIS CAUSA AL UDJG

 

Senatul Universităţii „Dunărea de Jos" din Galaţi acordă titlul academic de DOCTOR HONORIS CAUSA domnului prof. dr. Rodrigo Ferrao de PAIVA MARTINS, de la Facultatea de Stiinţă şi Tehnologie, Universitatea Nouă din Lisabona, Portugalia .

            Ceremonia are avea loc luni, 2 aprilie 2012, în sala Senatului (sediul Rectorat, Str. Domnească nr 47, Galaţi), începând cu ora 10.00.

Cariera ştiinţifică a domnului prof. dr. Rodrigo MARTINS are o dinamică şi o regularitate ieşite din comun. Domnia sa a ales în permanenţă să activeze în domeniul în care a demonstrat competenţă şi în care a produs rezultate ştiinţifice valoroase, spre beneficiul colectivului în care lucrează, dar şi al întregii lumi ştiinţifice. A dobîndit diplomele de licenţă, masterat şi doctorat în microelectronică şi ştiinţa materialelor, între anii 1974-1982. Temele lucrărilor de absolvire, precum şi tema dizertaţiei de abilitare, sînt conectate cu domeniul materialelor semiconductoare şi al aplicaţiilor acestora în componente electronice, electronică transparentă şi producerea de energie fotovoltaică. Tema sa de doctorat a fost: „a-Si:H Solar Cells Processing and Characterization". Majoritatea cercetărilor, legate în special de dispozitive electronice transparente şi în straturi subţiri, semiconductori fabricaţi din oxizi, nanostructuri artificiale, au avut în permanenţă subiecte dintre cele mai actuale din lume. Rezultatele sunt cuprinse în peste 400 articole semnate ca prim autor sau coautor, în reviste de prestigiu, incluse în Web of Science. Fără îndoială, impactul acestor articole este însemnat, pentru că o simplă căutare în bazele de date arată peste 700 de citări ale lor. Din 1979, activitatea ştiinţifică a prof. dr. Rodrigo MARTINS a fost legată de mediul ştiinţific universitar, de universitatea din Lisabona şi de Centrul de Cercetare în Microelectronică şi Optoelectronică, pe care îl şi conduce, în calitate de director, din anul 1989. De asemenea, domnia sa este fondator al Centrului de cercetare pentru Ştiinţa Materialelor (CENIMAT), al cărui prim director a fost.

Acordarea titlului academic de DOCTOR HONORIS CAUSA al UDJG este o recunoaştere a valorii ştiinţifice şi a meritelor de manager al efortului de cercetare ale candidatului, atribute indubitabile ale domnului profesor dr. Rodrigo Martins. În egală măsură, un astfel de titlu recompensează relaţiile profesionale privilegiate dintre candidat şi membrii universităţii, lucru reprezentat de teza domnului B. Diaconu, condusă în cotutelă cu prof. dr. Viorica Muşat, precum şi de lucrările ştiinţifice semnate împreună cu cercetători din universitatea noastră dar şi de colaborarea cu Departamentul de Electronică şi Telecomunicaţii al UDJG.

Laudatio prof. dr. Rodrigo Ferrao de PAIVA MARTINS

 




 
Login
Cautare
cuvinte cheie
Introdu adresa de email pentru a primi un raport cu ultimele stiri din universitate
Prezentare Carte
Security, Safety and Continuity on Agrifood Chain



Autor: Silvius STANCIU
Pret: 31,00 £ RON
Ce resurse ati dori sa gasiti aici pe site?
Str. Domnească, nr. 47, 800008 – Galaţi,ROMANIA
Fax: (+40) 236 46.13.53
Copyright© 2009 Universitatea Dunarea de Jos - Galati. All rights reserved