Universitate cu "GRAD DE ÎNCREDERE RIDICAT" acordat de A.R.A.C.I.S. în 2008 şi 2013
 
Departamente
Viață studențească
Orașul Galați
Casa de cultura a studentilor
UGAL on web

prof.dr.ing. PETRU BERCE - DOCTOR HONORIS CAUSA AL UDJG

 

Senatul Universităţii „Dunărea de Jos" din Galaţi va acorda titlul academic de DOCTOR HONORIS CAUSA domnului prof.univ.dr.ing. PETRU BERCE, Decanul Facultăţii de Construcţii de Maşini a Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca.

            Ceremonia va avea loc joi, 19 mai 2011, în sala Senatului (sediul Rectorat, Str. Domnească nr 47, Galaţi), începând cu ora 12.00.

Prof.univ.dr.ing. PETRU BERCE are o carieră didactică remarcabilă ce începe din 1972.

Domnia sa a susţinut activităţi didactice, de predare şi aplicative, la disciplinele de Tehnologia Construcţiilor de Maşini, Rapid Prototyping, Rapid Manufacturing.

Domnul profesor Petru Berce a creat în 1995 primul centru de fabricare rapidă a prototipurilor din România, care din 1998 are statut de Centru Naţional în domeniu şi care în prezent are în dotare cele mai moderne sisteme din grupa RP şi RM, însumând dotări de peste 3 milioane de Euro.

În cei peste 38 de ani de activitate şi experienţă în Tehnologia fabricaţiei şi peste 15 ani de experienţă în Rapid Prototyping şi Rapid Manufacturing, a plublicat 70 articole în diferite reviste şi volume ale multor conferinţe dintre care 35 în alte ţări (Japonia, Germania, Ungaria, Austria, Slovenia etc.).

Este autor sau coautor la 5 brevete de invenţie, dintre care 3 a fost distinse cu medalia de aur la Salonul Internaţional de la Geneva (2002 şi 2007).

A coordonat un număr mare de contracte şi granturi de cercetare, peste 50, cu societăţi comerciale, CNCSIS, ANCS, programe europene (FP6 şi FP7), dintre acestea: BCUN - Centrul Naţional de Fabricare Rapidă a Prototipurilor: 425.000 dolari; Reţeaua de Fabricaţie Inovativă - grant tip CEEX - 420.000 euro; Fabrica Viitorului - Platforma de laboratoare - 1,5 mil euro; Centrul de Fabricare Inovativă - finanţat de agenţia coreeană KOIKA - 325.000 USD; FP6 - Automatizarea metrologiei şi asigurarea calităţii în industria de fabricaţie: 62.000 euro.

Pentru activitatea ştiinţifică a fost distins cu: Premiul de excelenţă în cerectare acordat de Ministerul Educaţiei şi Cercetării - 2000, Premiul AGIR - 2000.

Este Profesor de onoare al Universităţii Politehnice din Timişoara, Universităţii „Transilvania" din Braşov şi al Universităţii Miskolc (Ungaria), D.H.C. al Universităţii din Kosice (Slovacia), membru al asociaţiei International DAAAM Wien, membru al panelului 2 - Inginerie Industrială şi Management al CNATDCU, preşedinte al Asociaţiei Universitare de Ingineria Fabricaţiei, editor al revistei Academic Journal of Manufacturing Engineering, indexată B+ de către CNCSIS.

 

Mai multe amănunte despre activitatea profesională a domnului prof.univ.dr.ing. PETRU BERCE aflaţi aici.

 




 
Login
Cautare
cuvinte cheie
Introdu adresa de email pentru a primi un raport cu ultimele stiri din universitate
Prezentare Carte
Security, Safety and Continuity on Agrifood Chain



Autor: Silvius STANCIU
Pret: 31,00 £ RON
Ce resurse ati dori sa gasiti aici pe site?
Str. Domnească, nr. 47, 800008 – Galaţi,ROMANIA
Fax: (+40) 236 46.13.53
Copyright© 2009 Universitatea Dunarea de Jos - Galati. All rights reserved