Universitate cu "GRAD DE ÎNCREDERE RIDICAT" acordat de A.R.A.C.I.S. în 2008 şi 2013
 
Departamente
Viață studențească
Orașul Galați
Casa de cultura a studentilor
UGAL on web

Prof.dr.ing.Alexandru Dobrovicescu – doctor honoris causa al Universității „Dunărea de Jos” din Galați

Prof.dr.ing. Alexandru Dobrovicescu, decanul Facultății de Inginerie Mecanică și Mecatronică din cadrul Universității Politehnica din București a primit, vineri, 15 mai 2015, titlul de doctor honoris causa al Universității „Dunărea de Jos” din Galați. Acest titlu încununează o colaborare fructuoasă de 37 de ani, profesorul Dobrovicescu fiind un susţinător fidel al Facultăţii de Inginerie din cadrul  Universității „Dunărea de Jos” din Galaţi. „Putem spune că domnia sa face deja parte din grupul de frigotehnişti şi criogenişti ai Facultăţii de Inginerie. Universitatea noastră are deplină încredere că, acordând domnului profesor Alexandru Dobrovicescu înaltul titlu academic de doctor honoris causa onorează o personalitate care, prin opera ştiinţifică şi cariera didactică de înaltă valoare este un ilustru reprezentant al ştiinţei mondiale”, a afirmat, în laudatio, prof. dr. ing. Lucian Georgescu – președintele Senatului Universității gălățene.

Din comisia de acordare a înaltului titlu academic au mai făcut parte: prof.dr.ing.Gigel Paraschiv - Universitatea Politehnica din București, secretar de stat în Ministerul Educației și Cercetării Științifice, prof.dr.ing.  Florea Chiriac -  Universitatea Tehnică de Construcții din București, prof.dr.ing.  Mugur Bălan - Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, prof.dr.ing. Alexandru Șerban – Universitatea „Transilvania” din Brașov, prof.dr.ing. Constantin Iosifescu și prof.dr.ing. Cătălin Fetecău – ambii de la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați.

Ceremonia s-a desfășurat în sala D 12 din Corpul D al Universității gălățene și a reunit, deopotrivă, personalități academice, colaboratori ai prof.dr.ing. Alexandru Dobrovicescu, dar și studenți.

Denumit, pe bună dreptate, un model pentru cadrele tinere, o personalitate de prestigiu internațional, un om care și-a dedicat activitatea cercetării științifice, un profesor apropiat de studenți și o sursă de inspirație pentru colegi, profesorul Alexandru Dobrovicescu a fost elogiat de toți membrii comisiei, dar și de prieteni, colaboratori și foști studenți. Tudor Prisecaru, șeful Autorităţii Naţionale pentru Cercetare Ştiinţifică a declarat că se simte onorat să participe la acest eveniment și a ținut să precizeze „ajutorul inteligent” pe care distinsul profesor i l-a acordat, atunci când a avut nevoie: „Pentru a beneficia de ajutorul domnului profesor trebuie să ai o pregătire solidă”, a afirmat prorectorul Universității Politehnica din București.

Profesorul Alexandru Dobrovicescu este titularul disciplinelor de Termodinamică tehnică, Instalaţii frigorifice şi de condiţionarea aerului, Analiză integrată prin metoda Pinch, Analiză exergoeconomică și  este, de asemenea, întemeietorul direcţiei de cercetare privind analiza şi optimizarea sistemelor termice şi frigorifice pe baza Analizei exergoeconomice,  la Universitatea Politehnica din Bucureşti.

Profund onorat, dar și copleșit de emoție, prof.dr.ing.Alexandru Dobrovicescu a mulțumit tuturor,  amintind, totodată, prietenia de peste 40 de ani ce îl leagă de Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați și de frigotehniștii gălățeni. Oaspetele a mărturisit: „Sunt o fire destul de jovială și cu greu las să se descopere cât de serios tratez lucrurile.  Este un moment copleșitor, de referință pentru cariera mea. Ascultând ceea ce s-a spus despre mine m-am simțit foarte bine, mi-a plăcut și vă mulțumesc foarte mult pentru acest lucru. Sunt adeptul de a spune și eu la rândul meu celor pe care-i apreciez și îmi sunt dragi, să le destăinui sentimentele mele. S-a iterat aici ideea că aș fi devenit în acest moment membru al comunității academice din Galați: poate în scripte, dar prietenia care ne unește dăinuie de mai mult de 40 de ani”, a recunoscut profesorul Alexandru Dobrovicescu.



 
Login
Cautare
cuvinte cheie
Introdu adresa de email pentru a primi un raport cu ultimele stiri din universitate
Prezentare Carte
Security, Safety and Continuity on Agrifood Chain



Autor: Silvius STANCIU
Pret: 31,00 £ RON
Ce resurse ati dori sa gasiti aici pe site?
Str. Domnească, nr. 47, 800008 – Galaţi,ROMANIA
Fax: (+40) 236 46.13.53
Copyright© 2009 Universitatea Dunarea de Jos - Galati. All rights reserved