Universitate cu "GRAD DE ÎNCREDERE RIDICAT" acordat de A.R.A.C.I.S. în 2008 şi 2013
 
Departamente
Viață studențească
Orașul Galați
Casa de cultura a studentilor
UGAL on web

Profesorul Sergiu Mihail Tofan – patru ani de la trecerea în „ființă”

Sub acest generic a avut loc, pe 9 iunie 2015, la sediul Facultății de Istorie, Filosofie și Teologie, o evocare a prof.univ.dr.Sergiu Tofan (1959 -  2011) profesor de filosofie, de istoria religiilor, scriitor, politolog, om politic.

Foștii colegi de la catedra de Filosofie-Sociologie, alături de membri ai familiei, prieteni și studenți au rememorat personalitatea de excepție a omului și  profesorului Sergiu Tofan.

Alexandra Teodorescu, fiica profesorului, a dezvăluit faptul că, în memoria tatălui său, a  înființat Societatea de Filosofie „Sergiu Mihail Tofan”, iar din toamna acestui an va pune la dispoziția studenților gălățeni o bibliotecă însumând 2000 de volume de specialitate, ce i-au aparținut profesorului Tofan.

Lect. univ. dr. Viorel Rotilă a mărturisit că de la domnul Profesor a învățat „că filosofia nu înseamnă doar studiul filosofilor și a temelor filosofice, ci și implicarea în viața societății. Principala componentă a supraviețuirii intelectuale o constituie mai curând cei cărora reușim să le transferăm câte ceva din noi și măsura în care participăm cu propriile idei la existența comunitară. Am învățat de la regretatul Sergiu Tofan  că moartea poate surveni oricând, întâlnirea cu ea trebuind pregătită din timpul vieții. Cu alte cuvinte, posteritatea spirituală trebuie pregătită în fiecare zi”.

Un prieten adevărat, un om luminos, de o verticalitate extraordinară, cu un simț al umorului aparte, Sergiu Tofan continuă să trăiască prin fiecare dintre noi, cei care am avut șansa de a-l cunoaște și cărora, așa cum bine spunea conf. univ. dr. Mihai Androne, deși nu ne-a fost profesor, ne era profesor ori de câte ori îl întâlneam sau îl ascultam.

Evenimentul, organizat de conf. univ. dr. Ivan Ivlampie, decanul Facultății de Istorie, Filosofie și Teologie și conf. univ. dr. Ion Cordoneanu, nu va rămâne singular. Există intenția organizării unei serii de conferințe interdisciplinare, în memoria profesorului Sergiu Tofan, precum și cea a editării unui volum care să cuprindă evocări ale personalității sale.



 
Login
Cautare
cuvinte cheie
Introdu adresa de email pentru a primi un raport cu ultimele stiri din universitate
Prezentare Carte
Security, Safety and Continuity on Agrifood Chain



Autor: Silvius STANCIU
Pret: 31,00 £ RON
Ce resurse ati dori sa gasiti aici pe site?
Str. Domnească, nr. 47, 800008 – Galaţi,ROMANIA
Fax: (+40) 236 46.13.53
Copyright© 2009 Universitatea Dunarea de Jos - Galati. All rights reserved