Universitate cu "GRAD DE ÎNCREDERE RIDICAT" acordat de A.R.A.C.I.S. în 2008 şi 2013
 
Departamente
Viață studențească
Orașul Galați
Casa de cultura a studentilor
UGAL on web

Profesorul Eugen Rusu este doctor honoris causa al Universităţii Maritime din Constanța

Prof. univ. dr. ing. Eugen Victor Cristian Rusu, de la Departamentul de Inginerie Mecanică al Facultății de Inginerie, din cadrul  Universității „Dunărea de Jos” din Galaţi a primit, pe 10 iulie 2015, titlul de doctor honoris causa al Universităţii Maritime din Constanța.

Preşedinte al Comisiei pentru Cercetare Ştiinţifică a Senatului din Universitatea „Dunărea de Jos”, profesor colaborator al  Centrului pentru tehnologie şi inginerie marină (CENTEC), din cadrul Universității din Lisabona, profesorul Eugen Rusu a absolvit Universitatea „Dunărea de Jos”, specializarea Nave, în anul 1982, ca şef de promoţie. În perioada 1990-1997 a urmat studii de doctorat în domeniul Inginerie Mecanică,  tot la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, în colaborare cu Universitatea Tehnică din Atena (NTUA). În perioada 1999-2004 a obținut burse post doctorale la Institutul Hidrografic al Marinei Portugheze, Lisabona, Portugalia.

Prof.dr.ing Eugen Rusu are o bogată experienţă de lucru în instituţii internaţionale: în anii 2012, 2013 şi 2014 a lucrat ca Expert  Evaluator Internațional la Consiliul Europei pentru domeniul energiei refolosibile în mediul marin. În anii 2012 şi 2013 - Expert internaţional în cadrul proiectului “CCSEWAVS - Estimating the effects of Climate  Change on sea level and wave climate of the Greek seas, coastal  vulnerability and safety of coastal and marine structures”, finanţat de UE. În anii 2008 şi 2009 - Evaluator internaţional pentru Fundaţia de Ştiinţă şi Tehnologie din Bulgaria. În anul 2005 a fost Consultant ştiinţific la Centrul de cercetări subacvatice NATO - NATO Undersea Research Centre, primul cetăţean român invitat să lucreze în această instituţie. În perioada 2002-2003, membru în echipele internaţionale care au asigurat suportul logistic operativ  la exerciţiile NATO Unified Odyssey 2002 şi Swordfish 2003. În anul 2002 a fost membru în echipa internaţioanlă care a asigurat suportul logistic în cazul catastrofei provocată de acidentul petrolierului Prestige, fiind felicitat personal pentru activitatea depusă de către Ministrul Portughez al Apărării Naţionale de la acea vreme. Cu o experienţă de peste 15 ani ȋn domeniul ingineriei marine, profesorul Eugen Rusu a fost coordonatorul proiectului NEARPORT (2009-2011), de implementare a unui sistem de predicţie ȋn timp real a valurilor pentru porturile portugheze, proiect apreciat cu calificativul „foarte bine” de comitetul internaţional de evaluare.
La toate acestea se adaugă peste 100 de lucrări ştiinţifice relevante publicate de prof.dr.ing. Eugen Rusu  în străinătate, în jurnale cu factor de impact ridicat.

Din comisia de evaluare, aprobată de Senatul Universităţii Maritime din Constanța, au făcut parte: prof. univ. dr. ing. Cornel Panait - președinte, prof. univ. dr. ing. Nicolae Buzbuchi, prof. univ. dr. Eliodor Constantinescu, conf. univ. dr. ing. Emil Oanță, prof. univ. dr. ing. Gheorghe Bordea, conf. univ. dr. ing. Costel Stanca - membri.



 
Login
Cautare
cuvinte cheie
Introdu adresa de email pentru a primi un raport cu ultimele stiri din universitate
Prezentare Carte
Security, Safety and Continuity on Agrifood Chain



Autor: Silvius STANCIU
Pret: 31,00 £ RON
Ce resurse ati dori sa gasiti aici pe site?
Str. Domnească, nr. 47, 800008 – Galaţi,ROMANIA
Fax: (+40) 236 46.13.53
Copyright© 2009 Universitatea Dunarea de Jos - Galati. All rights reserved