Universitate cu "GRAD DE ÎNCREDERE RIDICAT" acordat de A.R.A.C.I.S. în 2008 şi 2013
 
Departamente
Viață studențească
Orașul Galați
Casa de cultura a studentilor
UGAL on web

PROIECT SPD-BIOTECH - BILANŢ

 

Prima serie de 10 bursieri postdoctoral, formaţi în cadrul proiectului POSDRU/89/1.5/S/52432, cu titlul "ORGANIZAREA ŞCOLII POSTDOCTORALE DE INTERES NAŢIONAL - BIOTEHNOLOGII APLICATE, CU IMPACT ÎN BIOECONOMIA ROMÂNEASCĂ (SPD-BIOTECH)" (https://www.spd-biotech.ugal.ro), proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 - 2013, axa prioritară nr. 1 "Educaţia şi formarea profesională în sprijinul creşterii economice şi dezvoltării societăţii bazate pe cunoaştere", domeniul major de intervenţie 1.5 "Programe doctorale şi postdoctorale în sprijinul cercetării", îşi încheie activitatea la 31 decembrie 2011. Rezultatele obținute de cei 10 bursieri ai  Universităţii Dunărea de Jos din Galaţi, concretizate în publicarea de articole în reviste cu impact internaţional (cotate ISI şi indexate în baze de date internaţionale), care contribuie la creşterea vizibilităţii internaţionale și creşterea prestigiului tinerilor cercetători cu perspective pentru dezvoltarea resursei umane pregatită pentru cercetare avansată, au fost prezentate sâmbătă, 17 decembrie 2011, în cadrul Universităţii.

Alături de Universitatea Dunărea de Jos din Galaţi, în cadrul acestui proiect, sunt Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Cluj Napoca și Universitatea Politehnica din Bucureşti.

Obiectivul general al proiectului vizează organizarea, în două cicluri anuale, a unei Şcoli Postdoctorale SPD-BIOTECH de importanţă strategică la nivel naţional, pe domeniul prioritar "Biotehnologii" şi implementarea unor programe de cercetare aplicativă, cu impact în bioeconomia naţională şi competitive la nivel internaţional.

Proiectul asigură impactul pe termen mediu/lung al direcţiilor de cercetare dezvoltate (biotehnologii agroalimentare, industriale, de mediu şi medicale), abordând strategic direcţiile esenţiale de dezvoltare a biotehnologiilor inovative bazate pe cunoaştere.

Proiectul va genera efecte pozitive pe termen mediu/lung, prin cel puţin patru factori de impact:

  • - formarea de cercetători postdoc în domenii specifice biotehnologiilor;
  • - organizarea şi implementarea unor programe de cercetare avansată în sistem tutorial, pentru cercetătorii vizaţi;
  • - organizarea de sesiuni ştiinţifice şi workshopuri ce permit diseminarea rezultatelor;
  • - valorificarea rezultatelor prin publicaţii în reviste cu recunoaştere internaţională şi creşterea vizibilităţii cercetarilor romani.

Beneficiile pentru grupul ţintă (cercetători postdoc specializaţi în subdomenii biotehnologice) derivă din implementarea proiectului şi a rezultatelor generate, asigurând posibilităţi crescute de a obţine locuri de muncă ce solicită competenţe înalt specializate (cf. analize regionale anterioare sau date publice - Eurobarometer Surveys on Biotech).

Prin efectele pozitive scontate pe termen mediu/lung şi prin sustenabilitate, proiectul va permite cuantificarea impactului pentru grupul ţintă primar (cercetătorii post-doc) dar şi pentru actorii economici, beneficiari indirecţi ai pregătirii cursantilor în cadrul SPD-BIOTECH.

Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi asigură formarea a 20 de cercetători postdoc, în domeniile Biotehnologie aplicată în ştiinţa şi ingineria alimentelor şi Biotehnologie aplicată în protecţia mediului înconjurator, în doua serii, 2011 şi 2012 (10 bursieri/serie),

Bursierii beneficiază de sprijinul financiar al Universităţii Dunărea de Jos din Galaţi, care a creditat pe perioada stagiului posdoctoral toate cheltuielile pentru achiziţia de reactivi, consumabile, echipamente de calcul şi pentru efectuarea stagiilor externe (perioade de 2-3 luni) în universităţi de prestigiu din Europa. 

Detalii privind activitatea grupului țintă, bursieri postdoc seria I/2011, în cadrul Universităţii Dunărea de Jos din Galaţi se găsesc pe pagina web https://www.spd-biotech.ugal.ro/index.php?p=grup_tinta

În anul 2012, o nouă serie de 10 bursieri va începe stagiul posdoctoral la UDJG.

 

 




 
Login
Cautare
cuvinte cheie
Introdu adresa de email pentru a primi un raport cu ultimele stiri din universitate
Prezentare Carte
Security, Safety and Continuity on Agrifood Chain



Autor: Silvius STANCIU
Pret: 31,00 £ RON
Ce resurse ati dori sa gasiti aici pe site?
Str. Domnească, nr. 47, 800008 – Galaţi,ROMANIA
Fax: (+40) 236 46.13.53
Copyright© 2009 Universitatea Dunarea de Jos - Galati. All rights reserved